Ce avantaje are lenjeria de pat din finet și de ce merită achiziționată?

0
459
Lenjeria de pat din finet

În lumea modernă, cele mai comune sunt lenjeriile de pat din bumbac finet. Cu toate acestea, multe persoane nu știu exact ce înseamnă o țesătură din finet, ce avantaje oferă și care sunt diferențele dintre aceasta și alte tipuri de țesături.

Află mai jos care sunt proprietățile acestui material și de ce este atât de folosit la realizarea lenjeriilor de pat și a articolelor de îmbrăcăminte.

Lenjeria de pat din finet bumbac

Finetul este un tip de material din bumbac care are multe avantaje datorită modului cum este realizat. Prin realizarea sa, finetul prezintă niște zone libere, în care păstrează aerul și căldura. Poate fi și scămoșat pe una sau pe ambele fețe, fapt pentru care va avea un tușeu moale, plăcut la atingere, astfel fiind și mai călduros. Acest efect de scămoșare este foarte frumos, nu are o influență asupra calității, produsele fiind comercializate în magazinele online ca și alte lenjerii de pat din alte materiale. Aspectul este frumos, tușeul plăcut, rezistența este bună, iar șifonabilitatea redusă.

Acest material se utilizează și la fabricarea de pijamale și articole pentru nou-născuți, nu doar la lenjerii de pat.

Bumbacul finet are capacitatea de a păstra căldura corpului, de aceea este recomandat pentru lenjeriile de pat pentru sezonul rece. Comparativ cu alte tipuri de materiale, finetul ține cald corpului, deci este ideal pentru lenjeriile de pat pentru persoanele friguroase. De asemenea, bumbacul finet are textura fină și moale, nu lasă corpul să transpire, de aceea este un material bun și pentru sezonul cald, pentru vară.

Finetul bumbac are fibrele ușoare, poroase, trecerea aerului la el se face într-un mod ce asigură un confort plăcut în timpul somnului. Materialele din finet se întrebuințează în mod frecvent pentru lenjeriile de pat pentru orice anotimp al anului.

Avantajele lenjeriilor de pat din finet

Lenjerie de pat finet pentru copii

Bumbacul finet este utilizat pe scară largă, pentru avantajele sale principale: confort, sănătate și întreținere ușoară. În plus, este și ieftin, lenjeriile de pat din finet au prețuri accesibile pentru orice client, se vând rapid celor care caută produse la prețuri mici. Ele pot fi achiziționate în magazinele online, care de asemenea, fac în mod frecvent promoții și reduceri la aceste articole.

Finetul este conceput pentru uz casnic, pentru lenjerii de pat (cearșafuri, huse de pilote, fețe de pernă) dar și pentru haine (pijamale pentru copii și adulți, cămăși de noapte, șosete, hăinuțe sau lenjerii de corp pentru bebeluși sau nou-născuți). Acestea sunt domeniile de aplicare ale finetului și asta datorită proprietăților și avantajelor sale.

Confort sporit în timpul somnului

Lenjerie de pat care asigura un somn confortabil

Cei care aleg lenjeriile de pat din finet trebuie să știe că la ele transferul de căldură este bine făcut. Produsele păstrează căldura, lăsând în același timp pielea să respire. Este vorba despre un avantaj al țesăturii din bumbac – respirabilitatea.

În plus, finetul este hipoalergenic, de aceea este recomandat și pentru persoanele sensibile și pentru bebeluși. Prin folosirea unor lenjerii de pat din finet, orice  persoană se va simți confortabil. Țesătura are capacitatea de a absorbi umezeala, ceea ce oferă o senzație de bine unei persoane care transpiră. De asemenea, are avantajul că nu provoacă mâncărime pielii și nici alt simptom alergic.

Acest material delicat din bumbac este perfect pentru lenjeriile de pat pentru bebeluși. Are capacitatea de a absorbi transpirația corpului, de a-i asigura unui copil mic confortul necesar, astfel îl ajută să doarmă cu plăcere. Finetul este un material bun și pentru copiii mai mari, pentru cei care caută confortul și bucuria de a dormi într-o lenjerie de pat cu imprimeu vesel, care să le ofere în același timp și odihna de care au nevoie după o zi de joacă.

Citește și:  Afla cum recunosti un medicament deteriorat sau expirat, un fals de un original!

Material foarte moale, cu tușeu plăcut

Finetul de bumbac este un material moale, cu tușeu plăcut pentru piele. Este ușor și are capacitatea de a încălzi corpul în anotimpul rece, de iarnă. Acest material ține de cald, pentru că poate reține căldura, prin felul cum este produs – fibrele sale păstrează aerul și căldura. Ele facilitează transferul de căldură, au acea proprietate de a reține căldura și de a o elibera în funcție de nevoie.

Rezistența îndelungată în timp

lenjeria de pat din bumbac finet de lux

Comparativ cu mătasea, lenjeria de pat din bumbac finet are o rezistență mai mică, dar cu siguranță depășește alte materiale, cum este lâna. Finetul este rezistent la spălări repetate și poate fi utilizat mulți ani, fără să-și piardă aspectul și proprietățile. Spre deosebire de alte țesături, rezistența sa nu scade atunci când este umed; unii spun că din contra, ea crește cu aproximativ 10-15%. Prin urmare, finetul absoarbe umiditatea, dar fibrele nu se rup atunci când sunt ude. Despre bumbac se știe că devine și mai puternic când este umed.

Avantajele țesăturilor din fibre de bumbac finet constau în proprietăți igienice adecvate, rezistență în timp, capacitate de contracție bună, confort excelent, tușeu plăcut la atingere pe piele și altele.

Țesăturile din finet nu sunt perfecte din toate punctele de vedere, dar cu siguranță în multe privințe sunt mult mai bune decât cele din fibre artificiale. Au proprietăți deosebite, care nu apar la lenjeriile de pat sintetice sau artificiale.

Ușor de întreținut

lenjerie de pat din bumbac finet pentru sezonul cald

Lenjeriile de pat din bumbac finet nu au nevoie de îngrijire specială, motiv pentru care sunt foarte apreciate de clienți. Se spală normal, se usucă rapid și nu necesită neapărat călcare. Țesăturile din finet sunt rezistente la șifonare, așadar sunt mai ușor de călcat sau nici nu trebuie deloc netezite, pentru că nu se mototolesc excesiv la mașina automată.

La spălarea lor nu este necesară folosirea unui balsam de rufe care să ofere moliciune țesăturii. Lenjeriile din finet sunt moi, plăcute la atingere, recomandate și pentru persoanele cu pielea sensibilă. Acesta este un avantaj pentru că, după cum se știe, balsamurile pot conține: parabeni, coloranți, parfum sintetic, SLS, NTA, PEG, EDTA, SLES, enzime, formaldehide, fosfați, borați, sulfați, agenți de strălucire. Prin urmare balsamurile cu această compoziție trebuie evitate.

Datorită proprietăților pe care le au, aceste lenjerii din bumbac finet sunt tot mai căutate în magazinele online. Ele au imprimeuri frumoase, sunt concepute special pentru a aduce bucurie și confort în dormitorul unei familii. Gama de modele este variată, iar senzația de relaxare este adecvată pentru orice persoană care vrea să se odihnească după o zi ce a fost destul de stresantă. Lenjeriile sunt cât se poate de confortabile, cei care le folosesc dorm foarte bine pe timpul nopții.

în ultimii ani, aceste lenjerii au fost foarte apreciate și pentru faptul că oferă camerei o estetică frumoasă. Au o calitate superioară, proprietăți bune, pot oferi eleganța de care are nevoie orice persoană în dormitor. Cei care au ales deja asemenea lenjerii, au fost mulțumiți de preț și de calitatea lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.