Se pot purta lentile de contact pe vreme caldă sau rece?

0
132

Pot fi purtate lentilele de contact vara, când este foarte cald sau iarna, când este ger? Probabil mulți oameni sunt interesați de răspunsul la această întrebare, mai ales dacă au în plan să înlocuiască ochelarii de vedere cu lentile de contact.

Specialiștii spun că înghețul nu este dăunător pentru lentilele de contact, însă situația se poate înrăutăți pentru ochi dacă aerul exterior este uscat, mai ales pentru oamenii care nu poartă astfel de produse cu rol de protecție și corectare a vederii.

Lentilele de contact sunt purtate pe corneea ochilor și nu pe retină – care este responsabilă de vederea noastră.

Cum afectează vremea caldă lentilele de contact

După cum se știe deja, ochii și pielea pot fi deteriorați de razele ultraviolete (UV). De aceea experții recomandă purtarea de ochelari de soare polarizați, sau de lentile de contact cu protecție UV. Razele ultraviolete sunt nocive, pot provoca diverse probleme oculare și îmbătrânirea ochilor.

În lunile caniculare de vară, merită să ne protejăm vederea de razele ultraviolete, cu ochelari de soare sau cu lentile Acuvue Oasys care, au filtre de cea mai bună calitate, ce oferă protecție 99% UVB și 96% UVA și care sunt potrivite pentru vremea caniculară. Aceste lentile protejează zona pe care sunt aplicate, deci dacă dorești o protecție și mai mare a zonei ochilor, poți folosi și ochelari de soare polarizați.

Vara sunt zile când este cald, iar umiditatea crește foarte mult, ceea ce duce la pusee de transpirație, pe corp, dar și pe față și zona ochilor. Dacă ți-e cald și transpiri frecvent vara, ar fi indicat să ai mereu la tine șervețele de unică folosință pentru a șterge transpirația de pe față, astfel ochii și lentilele de contact vor fi protejate.

Purtarea lentilelor de contact în timp ce înotați

Îndepărtați de la ochi lentilele de contact înainte de a face baie în piscină, pentru a evita infecțiile și iritațiile oculare. Specialiștii spun că iritarea ochilor se poate preveni și prin purtarea unor ochelari speciali de înot.

Purtarea lentilelor când faceți grătar

La grătar lentilele de contact pot fi purtate, deoarece ele nu se topesc din cauza căldurii, când se stă în apropierea jarului.

Citește și:  Știați că unele rujuri conțin solzi de pește?

Prin folosirea unor lentile de contact de o zi, se pot preveni infecțiile oculare. Lentilele de contact ACUVUE® OASYS 1-Day de 1 zi sunt performante, asigură o vedere clară și sunt ușor de utilizat. Au tehnologia lacrimilor induse, prin care se elimină senzația de ochi obosiți și se menține hidratarea cristalinului.

Confortul pe toată durata zilei este garantat și de conținutul de apă din silicon hidratat de 38% și de aprovizionarea cu 98% a oxigenului. În acest fel, suprafața lentilei nu se usucă, iar hidratarea ochilor este menținută mai mult timp. Oxigenul este foarte important pentru sănătatea ochilor (corneea respiră oxigen atmosferic), de aceea se recomandă ca lentilele de contact să aibă un grad mare de permeabilitate la oxigen.

Purtarea lentilele de contact pe vreme rece

Gerul nu afectează în mod direct lentilele de contact, deci ele pot fi purtate și iarna. Un disconfort ce apare iarna în cazul unor lentile de contact mai ieftine, este senzația de uscăciune provocată și de aerul ce devine mai uscat.

În anumite perioade din an, umiditatea atmosferică scade, iar asta poate provoca senzație de ochi uscați. Asta se poate întâmpla și din cauza faptului că petreci multe ore în fața calculatorului, fără a face pauze dese. Lacrimile ce acoperă ochiul se pot evapora din cauza scăderii umidității atmosferice, dar și datorită faptului că se clipește mai rar, ceea ce duce la uscarea ochilor. Și aerul din multe medii de birou poate fi prea uscat, fapt ce poate provoca evaporarea lacrimilor și creșterea riscului de disconfort la ochi.

Spune adio ochilor uscați!

Pentru a preveni aceste probleme, se pot folosi lentilele de contact cu protecție UV ACUVUE OASYS care pot păstra ochii umezi. Lentilele Acuvue Oasys 1 day beneficiază de tehnologia HydraLuxe, care creează un strat lacrimal în jurul și deasupra cristalinului, prin care se păstrează lacrimile naturale și ochii umezi întreaga zi.

Componente hidratantă este limitată, dar similară cu lacrimile naturale. Avantajul este că ochii sunt menținuți umezi pe toată durata zilei, deci nu va mai exista niciun disconfort sau frecare, ca în cazul ochilor obosiți sau uscați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.