Lycium barbarum, un fruct sălbatic folosit de sute de ani de chinezi în tratamente terapeutice

0
70
Flori de Lycium barbarum, Foto: statebystategardening.com

Lycium barbarum este o plantă din Asia, numită și cătina-de-garduri. Crește înaltă de până la 3 m, este de forma unui arbust și poate fi întâlnită în grădini sau în sălbăticie. Face parte din familia Solanaceae și este cunoscută și folosită mai ales în China. Apare și în Europa, Australia și America de Nord. Se dezvoltă frumos mai ales în regiunile însorite, iubește soarele, rezistă în locuri uscate, crește mai ales la marginile drumurilor, liziera pădurilor, zonele cu grohotișuri.

Flori violet de Lycium barbarum

Ramurile sunt spinoase, frunzele sunt alungite, lanceolate și verzi, florile au un colorit violet și sunt în formă de pâlnie, înfloresc în lunile de vară. Fructele au culoare roșie și sunt o sursă importantă de vitamine B1, B2, B6, B12, C, E, betacaroten, calciu, magneziu, fosfor, seleniu, crom, fier, zinc, acizi grași, polizaharide, aminoacizi esențiali, zeaxantină, acid ascorbic, substanțe saponine steroidiene și flavonoide. Au proprietăți afrodisiace, de îmbunătățire a potenței și libidoului.

Citește și:  Diabetul zaharat de tip 2 (non-insulino dependent) - simptome, tratament, alimentatie
Fructe bogate în antioxidanți
Fructe bogate în antioxidanți

Aceste fructe sunt eficiente în tratamentul tulburărilor de vedere. Au capacitatea de a îmbunătăți circulația sângelui, de a consolida sistemul imunitar al organismului datorită conținutului bogat de elemente active – minerale și vitamine. Reduc nivelul de colesterol și trigliceride din sânge, previn ateroscleroza și bolile de inimă, normalizează nivelul de zahăr din sânge, combat procesul de îmbătrânire prematură a organismului, normalizează funcția rinichilor și a ficatului, ameliorează durerile de cap, reduc oboseala și amețeala, inhibă dezvoltarea infecțiilor E.coli și a candidozei, reduc procesele inflamatorii din organism și simptomele reumatismului.

Fructele de Lycium barbarum trebuie consumate doar la recomandarea medicului și în doza stabilită de acesta. Chinezii folosesc astfel de fructe în scop terapeutic, deoarece consideră că îmbunătățesc vitalitatea și imunitatea organismului. Se folosesc sub formă de infuzie, se găsește în farmaciile cu preparate chinezești.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.