Maitake, ciuperca Grifola frondosa cu proprietăți antitumorale

0
730
Maitake, ciuperca Grifola frondosa cu proprietăți antitumorale

Maitake este o ciupercă folosită în China și Japonia pentru echilibrarea funcției imunitare. Este numită și ,,regele ciupercilor” și crește pe buștenii de copaci culcați la pământ, dar mai ales pe trunchiuri de arțari, stejari, ulmi și mesteceni. Ciuperca Maitake este numită Grifola frondosa și crește și în zonele împădurite din America de Nord.

În bucătăria asiatică este considerată o delicatesă, o specialitate foarte sănătoasă. Ca aspect general, este o ciupercă destul de cărnoasă care crește în sălbăticie. Este bogată în substanțe nutritive, polizaharide, ergosterol, beta-glucan, care au efect de creștere a imunității și prevenire a tumorilor. Ciuperca Maitake ajută organismul să facă față stresului, să aibă calități vindecătoare prin concentrația de polizaharide, să crească efectul celulelor sistemului imunitar asupra celulelor care se multiplică necontrolat.

Maitake are proprietăți imunostimulatoare dar și antitumorale de aceea este apreciată de nutriționiști. Poate îmbunătăți activitatea granulocitelor, a neutrofilelor, bazofilelor și eozinofilelor, dar și funcția limfocitelor T, macrofagelor, celulelor dentritice și NK, toate ajută în echilibrarea răspunsului imunitar. Prin creșterea imunității se inhibă formarea celulelor anormale și se previne îmbolnăvirea organismului.

Citește și:  Uleiul de morcov hidratează pielea și favorizează bronzarea
maitake
maitake

Beta-1,6-glucanul din polizaharida din ciupercile Maitake ajută în prevenirea și combaterea cancerului, în stoparea creșterii celulelor canceroase, în reducerea toxicității și a efectului imunodeprimant al chimioterapiei. Îmbunătățește funcția de hematopoieză a măduvei hematogene prin îmbunătățirea funcției granulocitelor de care spuneam mai sus ce țin de echilibrarea imunității.

Ciuperca Maitake este un adevărat ,,medicament” pentru tratamentul unor variate forme de cancer din care fac parte: cancerul de prostată, mamar, pulmonar, cancerul de stomac, de creier și de ficat. Creșterea activității celulelor sistemului imunitar al organismului este foarte importantă, la fel și activitatea antitumorală pe care aceste ciuperci le au tocmai datorită proteoglucanilor activi cu structură complexă cu polizaharide și beta-glucani.

Tratamentul cu ciuperci Maitake se recomandă în cazuri de cancer, imunitate scăzută, obezitate, diabet, boli virale și hipertensiune arterială. D-fraction este o substanță activă din ciuperca Maitake care are efect în reglarea nivelului de colesterol și zahăr din sânge. Polizaharida D-fraction este cea mai activă substanță a acestei ciuperci și este foarte importantă pentru sănătate deoarece ajută în creșterea imunității, prevenirea cancerului și tratamentul diabetului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.