Măsuri de prim ajutor în caz de tăieturi și julituri

0
482
Măsuri de prim ajutor în caz de tăieturi și julituri

Leziunile minore la nivelul pielii se tratează acasă destul de simplu, iar în articol este prezentat modul de realizare. Mici tăieturi sau julituri pot sângera puțin iar oprirea curgerii sângelui se realizează prin apăsare deasupra lor cu un pansament steril.

Măsuri de prim ajutor în caz de tăieturi și julituri

Orice rană minoră, oricum ar fi ea, trebuie cel dintâi dezinfectată. Pentru a fi curățată de praf sau murdărie se ține rana sub jet de apă, sau se folosesc pansamente cu alcool sanitar pentru curățarea zonei din jurul acesteia. Înainte de aplicarea măsurilor de prim ajutor se spală mâinile cu apă și săpun pentru a preveni eventualele infecții.

După uscarea rănii (eventual folosind o compresă curată) se aplică o altă compresă din tifon și se tamponează rana pentru a opri sângerarea. La final se pune o compresă sterilă și se bandajează. Dacă rana este destul de mică, se curăță cu apă, se aplică presiune asupra ei pentru a opri sângerarea și apoi se pune un plasture.

tratament pentru julituri

Astfel de leziuni minore le poți trata singur, deoarece de multe ori rana se vindecă repede, în câteva zile. Nu trebuie folosite produse scumpe de la farmacie, deoarece astfel de tăieturi sau julituri mici se vindecă singure și nu lasă cicatrici.

Citește și:  Dureri la nivelul ochiului - Măsuri de prim ajutor în caz de arsuri chimice la ochi

Pentru cei care vor să aplice un tratament naturist, foarte bună este mierea deoarece are proprietăți antibacteriene, antiinflamatoare și vindecătoare. Se aplică miere pe rană și se lasă să acționeze. Mierea trebuie să fie naturală, pentru a avea proprietățile medicinale de care spuneam mai sus. La fel de eficientă este alifia de gălbenele care grăbește vindecarea și previne formarea cicatricilor. Ceaiul negru și sucul de usturoi au proprietăți antiseptice și ajută la oprirea sângerării. Uleiul de sunătoare grăbește vindecarea cicatrizarea rănii.

Dacă este cazul unui corp străin înfipt în tăietură, mușcături de animal, infecție, sângerare care nu se oprește sau înțepare profundă cu un obiect ascuțit, ruginit și murdar, victima trebuie să mergă la spital pentru a primi ajutor medical. În astfel de situații trebuie controlată sângerarea prin aplicarea unei presiuni pe rană și trebuie redus riscul de infecție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.