Medicina naturistă – Vezi ce afecțiuni tratează planta sarsaparilla (Smilax species)

0
958
Medicina naturistă - Vezi ce afecțiuni tratează planta sarsaparilla (Smilax species)

Sarsaparilla este o plantă medicinală importantă cunoscută și cu numele de rădăcină chinezească. Denumirea sa științifică este Smilax species. Rădăcina plantei este folosită de secole pentru diferite afecțiuni datorită proprietăților sale terapeutice foarte bune.

Atât rădăcina plantei cât și rizomii sunt o sursă de substanțe chimice utile și nutrienți din care fac parte: fierul, zincul, seleniul, magneziul, potasiul, fosforul, manganul, betasitosterolul, stigmasterolul, substanțele saponine. Rădăcina de sarsaparilla ajută in cazuri de dereglări hormonale și crește energia în organism.

Are efect diuretic, stimulează excreția fluidelor, protejează corpul împotriva radiațiilor. Din punct de vedere terapeutic este utilă în cazuri de impotență, disfuncții sexuale feminine, afecțiuni ale sistemului nervos, urticarie, artrită reumatoidă, sindrom premenstrual. De asemenea este recomandată în tratamentul bolilor cauzate de impuritățile sângelui. Efectul ei tonic general, purificator, diuretic și de curățare a sângelui este apreciat de specialiștii în domeniul sănătății.

Rădăcina de sarsaparilla este un bun remediu în cazuri de artrită, hipertensiune arterială, boli de piele, răni, cancer, psoriazis, gonoree, sifilis, gută, tuse, stări febrile. Sarsaparilla are proprietăți diuretice, de detoxifiere a unor organe (a ficatului), de curățare a sângelui, intensificare a transpirației, stimulare a digestiei, calmare a durerilor, reducere a inflamațiilor, a febrei, de combatere a atacului nociv al radcalilor liberi, a infecției cu ciuperci, microbi, de consolidare a sistemului imunitar al organismului.

Citește și:  Coada-pisicii (Acalypha hispida) sau coada-vulpii, planta otravitoare pentru pisici

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.