Melanomul, un cancer teribil de piele

0
533
Melanomul, un cancer teribil de piele

Cancerul de piele poate fi de mai multe forme: melanom malign, spinaliom si basaliom. Melanomul este considerat unul dintre cele mai periculoase cancere de piele deoarece face metastaze rapide, care apoi se intind in toate organele. Spinaliomul produce metastaze mai rar (la 6 din 10 cazuri), iar basaliomul poate distruge tesutul inconjurator insa nu produce metastaze.

Deoarece melanomul este o boala provocata de radiatiile ultraviolete puternice, apare mai ales vara. Se pare ca acest cancer are legatura cu pigmentul epidermei si cu modul cum se face protectia in timpul expunerii la radiatiile ultraviolete. Prin melanina care se formeaza din melanocite pielea apare colorata. Conform cercetatorilor razele ultraviolete UVB si UVC degaja o energie care nu poate fi oprita prin filtrele anti-ultraviolete.

Astfel apar modificari la nivelul celulelor care duc la aparitia cancerului. De aceea intotdeauna trebuie multa atentie la expunerea la radiatiile solare cat si vizavi de vizitele la solar. Cele mai afectate de expunerea la radiatiile solarelor de bronzat sunt persoanele care au pielea extrem de sensibila sau care au multe alunite pe suprafata corpului. 80% din cancerele de piele au aparut la persoanele blonde cu pielea deschisa, afectate negativ de razele ultraviolete puternice.

Daca apar alunite pe corp, trebuie in primul sa fim atenti la conturul si asimetria lor, la diametrul si culoarea acestora. Cand alunita este asimetrica sau conturul ei nu este clar trebuie obligatoriu consultat un medic de specialitate. Daca alunita nu are culoare uniforma (spre exemplu este maronie cu puncte negre) sau daca are diametrul mai mare de 5 mm trebuie de asemenea facut un control medical. De regula cand apare o pata pigmentara cu aspect ciudat (cu umflaturi, sangerari) si modificari de marime si culoare poate fi o posibila tumora.

melanoma

Medicul poate descoperi cancerul de piele prin termografie si astfel poate afla si extinderea lui, iar tratamentul se face pe cale chirurgicala, prin eliminarea alunitei canceroase.

Metode de tratament naturiste

  • Sunt recomandate produsele apicole, uleiurile si tincturile din plante medicinale cu proprietati anticancerigene.
  • Sucul de rostopasca este indicat in bolile maligne de piele. Se tamponeaza zonele mici de 1 cm cu suc de rostopasca sau se tamponeaza numai conturul zonelor mari (care au mai mult de 1 cm).
  • Cura cu drojdie de bere timp de 4 saptamani cu pauza de 7 zile.
  • Ceaiul preparat din urmatorul amestec: o parte urzica, o parte coada-soricelului si trei parti galbenele. Se infuzeaza o lingurita amestec la o cana de apa, se strecoara si se bea. Sunt recomandate 4 cani/ zi.
  • Sucul de sanziene poate fi utilizat pentru ungerea petelor bine delimitate, de culoare inchisa si in forma de cruste. Tot la fel de bine se poate folosi si alifia de sanziene, preparata din suc de sanzaiene si unt.
  • Se pot aplica cataplasme cu o solutie obtinuta prin diluarea esentei de galbenele cu apa (care a fost intai fiarta si racita), sau cu alifie de galbenele.
  • Uleiul de ricin aplicat pe piele, intra in straturile pielii si dreneaza zona. Dupa intinderea uleiului se aplica o compresa cu apa calduta timp de jumatate de ora. Apoi se spala usor suprafata cu apa si sapun, in vederea indepartarii substantelor toxice rezultate in urma drenarii.
Citește și:  Plasturele terapeutic - cine l-a inventat si de cate tipuri este?

Cancerul de piele poate fi ameliorat si prevenit cu ajutorul produsului Cat’s Clow numit Gheara-Matei care ajuta in cresterea imunitatii organismului si a echilibrului psiho-emotional, in indepartarea oboselii si a infectiilor virale usoare. Produsul este realizat din planta Uncaria tomentosa din Peru care prin elementele active din compozitia sa stimuleaza globulele albe, reduce inflamatia si protejeaza pielea de factorii cancerigeni provocati de radiatiile ultraviolete puternice din zilele toride ale verii.

Produsul are proprietati antioxidante, antiinflamatoare, antitumorale, antigripale, antispastice, imunostimulatoare, antialergice, hemostatice. Previne infarctul miocardic, mutatiile in structura AND-ului, reduce durerile de oase si edemele provocate de inflamatii, inbunatateste circulatia periferica si reduce frecventa crizelor cardiace.  Este recomandat in tratamentul cancerului a bolilor dermatologice si alergice, in candidoza, herpes genital, artrita, gripa, probleme imunitare, infectii cu virusi si SIDA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.