(P) Argintul coloidal Salutifer si Invictus trateaza sute de boli si ajuta la frumusete

1
1166

În aparenţă, un metal nobil din care se fabrică bijuterii şi monede. Însă dincolo de această perspectivă superficială se ascunde un potenţial nebănuit, cu aplicaţii foarte spectaculoase în domeniul sănătăţii şi al cosmeticii. Efectul antimicrobian al argintului este cunoscut încă din antichitate: păstrarea apei în vase de argint pentru un efect îndelungat de prospeţime, punerea unor monede de argint în lapte pentru a întârzia fermentarea acestuia, sunt primele exemple pe care le întâlneşte orice cititor care doreşte să se familiarizeze mai îndeaproape cu efectele argintului.

Preparatele medicale cu argint erau foarte cunoscute până la începutul secolului al XX-lea, atunci când a fost descoperită penicilina. Aceste preparate erau, de fapt, printre puţinele substanţe cu efect antibiotic cunoscute şi utilizate în medicină la acea vreme. În ultimele doua decade însă, fenomenul rezistenţei microorganismelor la antibioticele sintetice a readus în atenţia specialiştilor argintul şi forma sa cea mai eficientă în combaterea patogenilor: argintul coloidal.

Argintul coloidal (sau apa de argint) este o dispersie lichidă, formată din substanţa suport, adică apă distilată până la puritate aproape absolută şi particule de argint pur cu dimensiunea medie de câţiva nanometri. Aceste particule au proprietatea de a sufoca practic orice microorganism cu care vin în contact: virusuri, bacterii (inclusiv stafilococi şi streptotoci), fungi, printr-un mecanism care nu este încă elucidat complet.

Un exemplu menţionat foarte frecvent este cel al arhicunoscutului stafilococ auriu, pe care argintul coloidal în distruge, în condiţii de laborator, în interval de 6 minute. Unii cercetători afirmă că acest efect germicid se manifestă practic asupra tuturor paraziţilor unicelulari pe care s-au efectuat experimente în laborator.

O modalitate foarte accesibilă pentru oricine de a verifica efectul argintului coloidal (AC) este „proba antimucegai”: se pune brânză rasă sau sos de roşii in două vase, iar într-unul dintre acestea se adaugă AC. După câteva zile, se observă că în acesta din urmă mucegaiul nu se dezvoltă.

O plajă extrem de largă tinde să se deschidă pentru argintul coloidal într-o mulţime de domenii, printre care sănătatea şi cosmetica. Ilustrăm aici unul dintre primele experimente pe care le-am realizat, subiectul fiind o colegă a noastră. Se observă cum acneea dispare după un tratament prin pulverizare cu argint coloidal.

Acnee

O altă aplicaţie interesantă ar fi înlocuirea conservanţilor chimici, de exemplu pentru păstrarea mai îndelungată a prospeţimii fructelor. În fotografia următoare sunt prezentate două perechi de caise din aceeaşi recoltă, diferenţa fiind că pe cele din dreapta s-a pulverizat argint coloidal. Întrucât alterarea este de fapt un atac al bacteriilor, prezenţa argintului explică de ce fructele din partea dreaptă s-au păstrat nealterate.

Caise 3 saptamani
Caise 3 saptamani

Plantele se pot bucura şi ele de o viaţă mai îndelungată. Florile tăiate, spre exemplu, trăiesc mai mult şi absorb mai multă apă, dacă aceasta este aditivată cu argint coloidal.

Citește și:  Cancerul tiroidian
Garoafe 20 zile
Garoafe 20 zile
Craite 10 zile
Craite 10 zile

Spectrul posibilelor aplicaţii ale argintului coloidal este uimitor de larg.

Pentru animale spre exemplu, avem un caz de folosire ca medicament pentru oprirea unei epidemii într-un grup de 10 iepuri. Crescătorii ştiu foarte bine că o boală îi poate decima foarte rapid pe „urecheaţi”.

Crescătorului în discuţie îi muriseră deja 5 iepuri atunci când a intervenit cu tratamentul pe bază de AC. Al şaselea iepure, deja bolnav, s-a însănătoşit după ce i s-a dat să bea argint coloidal în loc de apă şi niciun alt exemplar nu s-a mai îmbolnăvit.

Unele soluţii tehnice au pătruns deja de ani buni pe piaţă, printre acestea numărându-se vopseaua cu ioni de argint (pentru efectul antibacterian), ciorapii cu fibră de argint (pentru inhibarea mirosului picioarelor), colacii de WC cu foiţă de argint şi multe altele.

Însă utilităţile AC ajung în domenii care pot părea, la prima vedere, surprinzătoare: dezinfectarea apei, stimulator de creştere pentru gazon şi plante, distrugerea dăunătorilor microscopici la stupii de albine, dezinfectant pentru mâini, apă după bărbierit, regenerarea pielii bebeluşilor în caz de opăreli, ambalaje antiseptice pentru alimente, dezinfectarea jucăriilor (AC este de fapt un dezinfectant comestibil), conservarea operelor de artă şi a mobilierului vechi şi multe altele.

Revenind la proprietăţile fizico-chimice ale argintului coloidal, trebuie să menţionăm câteva lucruri importante.

În primul rând, acesta trebuie păstrat în recipiente de sticlă închisă la culoare. Recipientele din plastic nu sunt adecvate pentru păstrare, întrucât materialul plastic are proprietăţi electrostatice care influenţează sarcina electrică a ionilor de argint. În al doilea rând, particulele nanometrice de argint au tendinţa de a forma conglomerate cu dimensiuni ceva mai mari, a căror eficienţă antimicrobiană scade.

Concluzia este că eficienţa argintului coloidal este maximă la scurt timp după producerea acestuia. Varianta cea mai bună este, aşadar, achiziţionarea unui aparat pentru a produce acasă argintul coloidal de care avem nevoie. Dacă în trecut acest lucru ieşea hotărât din discuţie, din cauza costurilor extrem de mari, astăzi există pe piaţă ofertanţi de aparate normate, care pot fabrica argint coloidal după toate rigorile necesare.

Pe piaţa românească există argintul coloidal fabricat în Braşov sub mărcile Salutifer® şi Invictus® si sunt comercializate de S. C. Sonnenkreuz S. R. L.

Date de contact
BRASOV, Str. Avram Iancu 40-42
www.salutifer.ro
contact@salutifer.ro
Tel: 0368 800 400
Tel: 0770 994 611
Fax: 0368 800 400

Producătorul a ales aceste denumiri după cele două supranume sub care mai era cunoscut eroul legendar Hercule:

Salutifer = Tămăduitorul, echivalentul puterii vindecătoare a argintului asupra omului.

Salutifer Hercules Spray Tropfen
Salutifer Hercules Spray Tropfen

Invictus = Invincibilul, biruitorul în lupta cu toţi factorii patogeni care afectează oameni, animale şi plante.

Invictus Cosmetic
Invictus Cosmetic

1 COMENTARIU

  1. Este interesant articolul dar sincer sa fiu parca ceva ce nu este mai uzual imi confera o frica de a incerca. Voi studia mai mult despre acest produs si sper ca apoi sa imi fac curaj sa si testez astfel de produse, in terorie suna destul de bine, este prima data cand citesc despre ce poate face argintul pentru sanatatea mea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.