Papaya, fruct bogat în substanțe nutritive antioxidante – Iată cum poti să-l prepari și de ce este important să consumi papaya

0
213
Papaya, fruct bogat în substanțe nutritive antioxidante – Iată cum poti să-l prepari și de ce este important să consumi papaya

Papaya este un fruct tropical care are un conținut bogat de substanțe nutritive antioxidante necesare sănătății. Acest fruct cu puteri vindecătoare a fost chiar venerat de popoarele primitive, iar în prezent este apreciat de specialiștii nutriționiști pentru cantitatea semnificativă de minerale, vitamine și alte substanțe active pe care le conține.

Valoarea nutritivă a acestui fruct pentru sănătate dar și în cosmetică pentru îmbunătățirea aspectului exterior este mare. Papaya este o sură de caroteni, vitamina A, C, niacin, riboflavin, tiamină, substanțe flavonoide, magneziu, potasiu, calciu, sodium, fosfor, fier. Un singur fruct de 300 g poate avea 117 kcal, 270 g apă, 1,86 g proteine, 0,4 g grăsimi și 29 g carbohidrați. Sucul de papaya este foarte sănătos pentru organism. Se prepară din fructe de papaya proaspete, nealterate, bine coapte, de culoare galbenă-verzuie.

Fructul trebuie să fie oarecum tare la atingere, dacă este moale înseamnă că este deja în faza de descompunere și nu este indicat să mai fie consumat. Semințele din interiorului fructului sunt negre și amare, sunt comestibile dar pentru suc nu sunt recomandate. În concluzie, fructul trebuie spălat cu apă, apoi tăiat în jumătate, se elimină semințele, se taie felii și se dă prin storcătorul de fructe. Pentru un gust mai bogat, sucul de papaya se poate combina cu alte fructe: mere, portocale, kiwi, etc.

Citește și:  Gheara-ursului (Acanthus mollis), planta care vindeca raceala, bronsita, durerile de gat

papaya

Papaya este un fruct bun pentru organism, are aplicații pentru tratamentul unor afecțiuni medicale din care fac parte: diareea cronică, rinita alergică, balonarea, indigestia, constipația, inflamațiile din organism, obezitatea. Papaya ajută la reglarea digestiei, scăderea nivelului de colesterol din sânge, stimularea fertilității, combaterea celulelor canceroase, protejarea intestinului în terapia cu antibiotice, consolidarea sistemului imunitar al organismului.

Acest fruct are proprietăți anticancerigene, inhibă dezvoltarea tumorilor de tipul: cancer mamar, pancreatic, pulmonar, hepatic, cervical. Prin proprietățile antioxidante combate radicalii liberi care distrug celulele și astfel previne procesul de îmbătrânire prematur al organismului.

Acest fruct este folosit în preparate cosmetice deoarece are efect antirid, este ideal pentru tratamentul tenului. Datorită vitaminei C crește producerea de colagen și astfel pielea devine mai tonifiată, mai elastică și mai fermă. De asemenea, vitamina A și carotenii ajută la îmbunătățirea aspectului pielii. Masca cosmetică naturală din papaya este perfectă pentru ten, elimină petele provocate de soare, pistruii, îndepărtează celulele moarte, combate acneea, ridurile și catifelează pielea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.