Preparatele din rădăcină de mahonia aquifolium purifică sângele și ficatul – Învață să mănânci sănătos

0
446

Mahonia aquifolium este o plantă medicinală care are acțiune asemănătoare gențianei, în sensul că este un bun remediu pentru afecțiunile digestive. Face parte din familia Berberidaceae și este de origine din America de Nord. Acest arbust crește înalt de cel mult 2 m și este cunoscut și cu numele de mahon. Are tulpina lemnoasă maro-închis sau gri, frunzele în nuanțe de verde-închis, lucioase și dințate pe margini, iar fructele mici, sferice și albastre. Perioada de înflorire este în lunile martie-aprilie, atunci apar flori mici galbene-aurii pe tulpini, cu un parfum delicat, plăcut. În America de Nord, mahonia este considerată o plantă ornamentală foarte frumoasă, de aceea este poziționată frecvent în parcuri și grădini. Are frunzele verzi pe toată perioada anului, iar fructele ca niște boabe de mazăre albastre adunate în mănuchiuri, acesta este motivul pentru care este admirată pentru aspectul atractiv.

Flori de mahonia

Din punct de vedere terapeutic planta este utilizată în homeopatie. De la ea se recoltează rădăcina, care are substanțe chimice utile ca de exemplu: berberină și tanin. De asemenea, de la mahonia se folosesc și lăstarii care au aceleași proprietăți, ajută mai ales la purificarea sângelui, conțin un inhibitor ce reușește să reducă rezistența bacteriilor la antibiotice. Mahonia este folosită la prepararea unor medicamente utile în tratamentul reumatismului, sciaticii, afecțiunilor cutanate (începând de la cele mai simple cum este acneea și până la psoriazis).

Citește și:  Gheara-ursului (Acanthus mollis), planta care vindeca raceala, bronsita, durerile de gat

Mahonia este utilizată și în tratamentul gastritei, ca stimulenat al rinichilor. Rădăcina este folosită și pentru vopsirea materialelor textile.

Video -Mahonia aquifolium sinonim cu Barberia aquifolium: 

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.