Prevenirea, cel mai bun tratament în cazul eczemelor – Iată principalele modalități prin care pot fi prevenite eczemele

0
670
Prevenirea, cel mai bun tratament în cazul eczemelor - Iată principalele modalități prin care pot fi prevenite eczeme

Eczemele sunt inflamații ale pielii, care se manifestă prin erupții ce provoacă mâncărimi. Indiferent că e vorba de dermatită de contact, seboreică, numulară, deshidroză, eczemă varicoasă, alergică, cert este că toate pot afecta pielea, produc ingroșări, descuamări, exfolieri, schimbări de culoare, cruste.

Pentru a preveni eczemele sau dermatitele trebuie eliminați factorii endocrini, neuro-alergici, exogeni și metabolici care pot duce la apariția sindromului inflamator. Este obligatoriu să fii atent ca pielea să nu intre în contact cu anumiți excitanți ce pot fi de tipul medicamentelor, substanțelor chimice, bacteriilor, produselor cosmetice necorespunzătoare, etc.

Pentru menținerea sănătății pielii și asigurarea unei bune circulații sangvine sunt necesare suplimentele de vitamina B3. De asemenea, carența de biotină a fost asociată cu apariția eczemelor, de aceea aceasta nu trebuie să lipsească din tratamantul de prevenire a îmbolnăvirii.

vitamina C

Nu este bine să se consume ouă crude deoarece acestea conțin avidină ce împiedică asimilarea biotinei – vitamină importantă pentru prevenirea afecțiunilor pielii. Pentru protecția celulelor și asigurarea longevității acestora sunt eficiente suplimentele de piridoxină sau vitamina B6. În general persoanele care vor să aibă pielea frumoasă și sănătoasă trebuie să aibă o alimentație bogată în vitamine B, sau să ia nutrienți cu vitamine din grupul B.

Citește și:  Reflexologia ajută în tratamentul astmului

Pentru vindecarea țesuturilor cutanate este bun iodul și mineralele care se găsesc în cantitate semnificativă în alge. Vitamina C și substanțele bioflavonoide sunt benefice pentru membranele celulare, ajută în prevenirea inflamațiilor.

Un alt tratament pentru ingrijirea pielii este cel cu acizi grași esențiali care se găsesc în uleiul de somon și uleiul din semințe de in. Zincul este bun pentru creșterea imunității și creșterea rezistenței organismului. În cazul apariției unor eczeme sau dermatite se folosește vitamina E deoarece poate preveni uscarea pielii și elimina mâncărimile. În concluzie, terapia pentru acoperirea deficitului de vitamine și combaterea alergiilor poate ajuta în prevenirea dezvoltării eczemelor.

Anumite preparate vegetale sunt eficiente în cazuri de eczeme herpetiforme. Vitamina D este eficientă în vindecarea țesuturilor. Cataplasmele de păpădie sunt un bun remediu contra dermatitelor. Ceaiurile din gențiană, păpădie, trifoi roșu au efect bun asupra pielii. Mușețelul reduce inflamațiile, se aplică comprese locale cu ceai din această plantă. Afecțiunile pielii se pot vindeca și cu ajutorul plantei Viola tricolor sau trei-frați-pătați. Alimentația nu trebuie să conțină ciocolată, zahăr, prăjeli, grăsimi, făină albă, arahide, produse procesate, din soia, lactate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.