Previzualizarea rezultatului înainte de începerea tratamentului stomatologic

0
61

Oamenii se nasc adesea cu zâmbete care nu se potrivesc cu fețele lor. Forma dinților și poziția acestora ar trebui să fie în armonie cu trăsăturile faciale. Aceste aspecte deosebit de importante evidențiază caracterul unei persoane.

Programele de design oferă medicilor posibilitatea de a arăta pacienților aspectul viitorului zâmbet. Planificarea inițială a poziției, formei și culorii dinților fac predictibil rezultatul final al unui tratament stomatologic. În acest fel realizarea unui zâmbet armonios poate să fie mult mai simplă.

Unele cabinete stomatologice folosesc în prezent programe software dentare, care au revoluționat îngrijirea dentară. În acest mod sunt înlocuite tehnicile convenționale cu cele digitale și pacientul poate vedea care va fi zâmbetul său final, înainte de a începe tratamentul.

Fațetele de probă completează protocolul de Smile Design și pemit testarea zâmbetului pentru câteva zile. Pacienții pleacă de la medicul dentist cu un zâmbet nou, provizoriu, fără ca dinții să fie șlefuiți. Procedura fiind 100% reversibilă, fără afectarea țesuturilor. Este exact ca un test drive al viitoarelor tale restaurații dentare.

1. Cum funcționează protocolul de Digital Smile Design

Dacă îți dorești un zâmbet perfect, poți alege protocolul Digital Smile Design oferit de cabinetul stomatologic al medicului Codrean Ciprian din Letca, județul Sălaj. Aici se folosește un software special prin care se proiectează un plan de tratament perfect. Acest software medical oferă o vizualizare realistă a viitorului zâmbet, înainte ca pacientul să înceapă o terapie.

Prima consultație implică realizarea unei igienizări dentare profesionale și colectarea datelor necesare pentru proiectarea planului de tratament. Se discută despre dorințele pacientului și se realizează:

 • Fotografii intra și extraorale (ale dinților și a feței)
 • Evaluarea formei dinților și alegerea unor posibile corecții
 • Simularea computerizată a noului zâmbet, selectând individual forma, culoarea și dimensiunea fiecărui dinte
 • Obținerea unui model final, în armonie cu trăsăturile feței.

Relația dintre forma feței și forma dinților

Un reper important în alegerea formei viitorilor dinți este reprezentat de către corelația dintre forma feței și cea a incisivilor centrali superiori.

 • O față rectangulară este un semn de masculinitate și poate fi asociat cu incisivi cu o formă paralelipipedică, cu margini incizale și unghiuri drepte.
 • Un contur oval al feței presupune incisivi centrali alungiți, cu unghiuri rotunjite și margini proximale convexe.
 • Tipul cerebral este caracterizat de un etaj superior de dimensiuni mărite și un etaj inferior îngust. Acesta este asociat cu o formă triunghiulară întoarsă a incisivilor centrali superiori.

Transparența în procesul de comunicare și de tratament

În prezent, anumite cabinete stomatologice moderne folosesc tehnologii avansate, în scopul de a oferi cele mai bune tratamente de menținere a sănătății orale. Aceste tehnologii ajută din multe puncte de vedere:

 • Detectează cariile precoce, procesele de uzură a dinților, chiar și modificări invizibile cu ochiul liber
 • Tehnicile ghidate ajută la realizarea mai rapidă a intervențiilor stomatologice
 • Implică activ pacienții în procesul terapeutic prin comparații vizuale de înainte și după
 • Îi fac pe pacienți să înțeleagă mai clar aspectele esențiale legate de sănătatea orală
 • Oferă rezultate predictibile și de durată.
Citește și:  Știați că la femei cafeina în exces este mai nocivă decât la bărbați?

Astfel de avantaje oferă și cabinetul stomatologic din Letca, județul Sălaj unde se fac tratamente moderne cu ajutorul tehnologiei Digital Smile Design – un proces computerizat, modern, prin intermediul căruia este simulat rezultatul final al tratamentului stomatologic ales.

Indiferent că este vorba despre un implant dentar sau de alte tratamente complexe (punți dentare, fațete dentare, coronițe), tehnologia digitală modernă îți va aduce multe avantaje. Deoarece este specifică stomatologiei de TOP, terapiile vor fi mult mai confortabile.

2. Avantajele alegerii tehnologiilor moderne în stomatologia restaurativă

Medicina dentară digitală reprezintă cea mai explozivă inovație din domeniul stomatologic. Scanarea intraorală, frezarea CAD-CAM și printarea 3D sunt instrumente care oferă lucrări dentare adaptate impecabil. Totodată, pacientul se poate implica activ în realizarea designului și poate valida forma finală dorită.

Tehnologia stomatologică actuală permite:

 • Analiza proporțiilor dentare și ale celor faciale
 • Folosirea fotografiilor profesionale și a modelelor 3D pentru evidențierea relațiilor dintre dinți și trăsăturile faciale (linia bipupilară, linia mediană a feței, linia surâsului, expunerea gingiilor, poziția buzelor etc)
 • Obținerea unui model digital al întregii guri ce va fi salvat și va putea fi accesat în orice moment ulterior
 • Previzualizarea viitoarei nuanțe a dinților, precum și a formei

Alte avantaje importante sunt:

 • Tratamentele sunt minim invazive față de țesutul dentar
 • Ședințele de lucru sunt mai confortabile
 • Digitalizarea procesului permite ca tratamentul stomatologic să fie realizat într-un timp cât mai scurt. Uneori un tratament complex poate fi realizat și într-o singură vizită la cabinet
 • Tratamentele sunt moderne și atraumatice, scanarea dentară este mai rapidă și mai ușoară decât prin procedura de amprentare cu alginat
 • Vindecarea este rapidă și completă, iar confortul pacientului este asigurat.

Cu astfel de metode, medicii stomatologi proiectează zâmbete frumoase. Calitatea oferită de stomatologia digitală este una foarte înaltă, iar gradul de satisfacție al pacienților este mult mai crescut.

Anumite afecțiuni de care se plâng pacienții precum: ,,dinți strâmbi”, ,,goluri între dinți” sau ,,culoarea danturii nu este adecvată” determină pacienții să caute tratamente personalizate. Tratamentele pe care le oferă cabinetele stomatologice moderne sunt: tratamente de estetica dentara precum: aplicarea de coroane zirconiu, coroane emax, fatete dentare sau fatete de compozit. Mai amintim albire dentara profesionala, detartraj cu ultrasunete, airflow, fluorizare, tratamente parodontoza și altele.

Mai multe informații puteți afla pe www.drcodrean.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.