Majoritatea oamenilor clipesc de 25 de ori pe minut

0
148
Majoritatea oamenilor clipesc de aproximativ 25 de ori pe minut, Foto: toutiao.com

Necesitatea de a clipi sau de a închide ochii este mare la oameni deoarece astfel se asigură umectarea corneei. Clipitul este foarte important pentru sănătatea ochiului pentru prevenirea lipsei de fluid lacrimal. De câte ori clipește un om sănătos timp de un minut? La această întrebare au răspuns cercetătorii, ei consideră că majoritatea oamenilor clipesc de aproximativ 20-25 de ori pe minut.

Majoritatea oamenilor clipesc de aproximativ 25 de ori pe minut, Foto: toutiao.com

Oamenii sunt dependenți azi de computer și acest lucru afectează ochii deoarece este principala cauză a producerii sindromului de ochi uscat. Simptomele sunt asemănătoare unor senzații ca de arsură sau de iritații și apar din cauza uscării ochilor, clipitului rar, atitudinii rigide a ochilor pe computer. Sindromul de ochi uscat e o afecțiune care apare frecvent la oameni în prezent și pentru tratamentul ei sunt indicate suplimentele nutritive de vitamina A.

Umezirea corneei este necesar să se facă în mod normal, de aceea fiecare om clipește pentru a asigura lichidul ochiului și a preveni ,,uscarea” acestuia. Din păcate, mulți oameni ajung să clipească mai rar ceea ce are repercursiuni asupra sănătății ochilor în sensul că apar senzații de oboseală, iritație, ,,praf în ochi”, usturime, simptome ale sindromului de ochi uscat. Cele mai afectate sunt persoanele care stau mult timp la TV, la calculator, care conduc autoturisme sau care folosesc în mod exagerat tablete, smartphone-uri, etc.

Citește și:  Tendințele din acest an la coafuri - Părul lung și drept

La copii poate să apară clipitul des dar acesta este unul din cele mai frecvente ticuri faciale. Alte mișcări incontrolabile sau spasme la copii sunt încrețitul nasului, privitul cruciș și diferite ticuri dificil de controlat la nivelul gurii sau feței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.