Majoritatea oamenilor clipesc de 25 de ori pe minut

0
484
Majoritatea oamenilor clipesc de 25 de ori pe minut

Necesitatea de a clipi sau de a închide ochii este mare la oameni deoarece astfel se asigură umectarea corneei. Clipitul este foarte important pentru sănătatea ochiului pentru prevenirea lipsei de fluid lacrimal.

De câte ori clipește un om sănătos timp de un minut?

La această întrebare au răspuns cercetătorii, ei consideră că majoritatea oamenilor clipesc de aproximativ 20-25 de ori pe minut.

Oamenii sunt dependenți azi de computer și acest lucru afectează ochii deoarece este principala cauză a producerii sindromului de ochi uscat. Simptomele sunt asemănătoare unor senzații ca de arsură sau de iritații și apar din cauza uscării ochilor, clipitului rar, atitudinii rigide a ochilor pe computer.

Sindromul de ochi uscat e o afecțiune care apare frecvent la oameni în prezent și pentru tratamentul ei sunt indicate suplimentele nutritive de vitamina A.

Sindromul de ochi uscat
Sindromul de ochi uscat

Umezirea corneei este necesar să se facă în mod normal, de aceea fiecare om clipește pentru a asigura lichidul ochiului și a preveni uscarea acestuia.

Din păcate, mulți oameni ajung să clipească mai rar ceea ce are repercursiuni asupra sănătății ochilor în sensul că apar senzații de oboseală, iritație, praf în ochi, usturime, simptome ale sindromului de ochi uscat.

Citește și:  Limbajul sunetelor - un mijloc de comunicare

Cele mai afectate sunt persoanele care stau mult timp la TV, la calculator, care conduc autoturisme sau care folosesc în mod exagerat tablete, smartphone-uri, etc.

La copii poate să apară clipitul des dar acesta este unul din cele mai frecvente ticuri faciale. Alte mișcări incontrolabile sau spasme la copii sunt încrețitul nasului, privitul cruciș și diferite ticuri dificil de controlat la nivelul gurii sau feței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.