Principalele 5 activități pentru a scăpa de stres și anxietate

0
78
5 activități pentru a scăpa de stres și anxietate

Stresul și anxietatea pot fi reduse în special prin activitate fizică regulată, pentru că aceasta este cheia stabilității emoționale și psihologice. Există câteva activități prin care poți scăpa de stres și anxietate și în plus poți avea o dispoziție mai bună.

Stresul și anxietatea

Realitatea este că în ultimii ani nivelul de stres și anxietate a crescut semnificativ la oameni. Se pare că asta se datorează în special știrilor negative, scumpirilor, situației epidemiologice din lume și altor factori.

Stresul și anxietatea trebuie eliminate pentru că pot distruge sănătatea. În ziua de azi, foarte mulți oameni suferă de depresie, anxietate, atacuri de panică și asta poate afecta sănătatea organismului.

Simptomele anxietății nu sunt tocmai ușoare (ex. insomnie, dureri de cap, dureri articulare, dureri abdominale, oboseală accentuată), dar pot fi controlate. De exemplu, dacă un om are stări de anxietate, el ar putea să-și înțeleagă comportamentul și gândurile negative care îi pot agrava starea. Prin urmare, el ar putea evita anumite situații dificile, ar putea să aibă gânduri pozitive și să evite stilul de viață stresant care duce la dezvoltarea tulburărilor de anxietate.

Dacă anxietatea nu este redusă, ea provoacă frustrare pentru că se pierde capacitatea de a trăi liniștit. Sentimentul de anxietate cronică din cauza unui eșec nu doar că împiedică activitatea de zi cu zi, ci afectează negativ și sănătatea psihică. Dezamăgirea face parte din viață și oamenii trebuie să înțeleagă asta și să învețe să-i facă față.

Principalele 5 activități pentru a scăpa de stres și anxietate

Pentru a te simți mai bine și a scăpa de stres și anxietate învață să ai grijă de tine. Asta înseamnă să ai o alimentație sănătoasă, să ai o odihnă de calitate (un program de somn), să faci mișcare, să alegi anumite activități care îți plac, să te rogi mai mult și așa mai departe.

Psihologii consideră că oameni își cresc anxietatea prin anumite obiceiuri nesănătoase pe care le au și care ar trebui eliminate. De exemplu, vizualizarea constantă a știrilor rele poate duce la îngrijorare și stări de frică excesive, care dezvoltă anxietatea.

Citește și:  Studiu Universitatea din Oxford: Număratul oilor ma ajută să adorm și mă vindecă de insomnie?

Uita-te la comedii!

Dacă te uiți la comedii râzi mai mult, iar asta combate stresul mintal și anxietatea. Râsul reduce cortizolul și adrenalina – care sunt hormonii stresului, iar în plus oferă și alte avantaje:

  • Stimulează inima, plămânii, crește numărul de endorfine eliberate de creier
  • Combate anxietatea, depresia, stările de tensiune și irascibilitate
  • Ajută în relaxarea musculară, ameliorează durerea
  • Îmbunătățește sistemul imunitar al organismului.

Fă o plimbare în natură!

O plimbare la aer curat în natură este cel mai simplu mod de a te elibera de stres și anxietate. Imaginează-ți cât de bine este să respiri aer curat, să te simți plin de energie dătătoare de viață. În natură corpul se relaxează și mintea se eliberează de gânduri negative.

Fă mai mult sport!

Activitatea fizică regulată este eficientă împotriva stresului și a stării de anxietate. Pentru a avea o stare de spirit îmbunătățită și o condiție fizică bună, îți sugerăm să faci mai mult sport. Poți alerga, poți sări coarda, poți merge cu bicicleta, etc. Chiar și boxul îmbunătățește starea de spirit și te scapă de stres, anxietate, mânie, agresivitate, nervozitate și alte stări negative.

Eliberează-te de stres instantaneu cu ajutorul jocurilor relaxante!

Fă-ți ziua mai plină cu jocuri relaxante, cum sunt cele de tip rtp live, pentru a scăpa de stres și anxietate. Oamenii de știință spun că distracția are un efect grozav în reducerea stresului, poate îmbunătăți starea de spirit și relaxa sistemul nervos.

Trăiește pe deplin momentul prezent!

Poți face acest lucru prin meditație pentru a-ți calma mintea și a scăpa de gândurile negative. Gândurile pozitive eliberează neuropeptide care combat stresul, anxietatea și numeroase boli. Gândurile negative se manifestă prin anumite reacții chimice care reduc imunitatea și deci pot afecta organismul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.