Principalele metode prin care se poate trata hemoragia nazală

0
555
Principalele metode prin care se poate trata hemoragia nazală

Curgerea sângelui din nas poate să apară pe neașteptate și din cauza multor motive. Diferite traumatisme minore și uscăciunea aerului sunt factori ai hemoragiei nazale, a spargerii vaselor de sânge din nas, la nivelul septului. În momentul în care vezi un om căruia îi curge sângele din nas apare tendința de a te îndepărta, deoarece acest simptom pare oarecum grav. Dacă acest lucru se întâmplă într-un loc public este și mai deranjant și poate îndepărta persoanele din jur.

Hemoragia nazală se produce și datorită unor alergii, nivelului redus de umiditate, frigului, consumului unor alimente foarte calde și picante, etc. În anumite cazuri un astfel de simptom poate fi chiar foarte grav deoarece apare din cauza hipertensiunii arteriale sau a unor traume la cap și trebuie mers de urgență la medic. Dacă sângerarea nazală nu se oprește în aproximativ 10 minute este cu siguranță necesar să se facă o consultație medicală deoarece poate semnala anumite probleme de sănătate.

Mulți oameni care au frecvent hemoragii nazale sunt consumatori de alcool și ar trebui să renunțe la acest viciu. Leucemia este o altă cauză a hemoragiei nazale. Alte cauze ale curgerii sângelui din nas sunt tumorile, răceala, sinuzita, gripa, suflarea bruscă și puternică a nasului, scobirea cu unghia în nas, prizarea drogurilor pe nări, dezvoltarea infecțiilor nazale, rănile din nări, rinita alergică și administrarea excesivă de medicamente decongestionante pentru nas.

Citește și:  Cele mai utilizate măsuri de prim ajutor în caz de intoxicație cu alcool – Tu știi ce trebuie să faci?

Principalele metode prin care se poate trata hemoragia nazală

Pentru a opri hemoragia trebuie să stai culcat dar cu capul puțin aplecat spre spate, privind în sus. Nările și muchia nasului se prind cu degetele de la mână, timp de 10 minute pentru a se opri sângerarea și se respiră pe gură. Pe frunte și nas se pune o compresă umedă realizată dintr-un prosop care a fost ținut în apă rece. Este necesară puțină odihnă, cel puțin 10-15 minute pentru a se opri hemoragia. Nu se spală nările de sânge imediat ce s-a oprit hemoragia deoarece este posibil ca vasele de sânge fragile să se deterioreze iar.

Când hemoragia nazală se produce doar la o nară, se stă întins pe spate, se ține capul puțin spre spate și se ridică brațul din partea celeilalte nări.

Pentru a preveni hemoragia nazală aerul din cameră trebuie să fie umezit. Hidratarea corectă a organismului poate ajuta în astfel de cazuri, de aceea se bea multă apă pentru a crește umiditatea corpului. Persoanele care au astfel de simptome trebuie să ia frecvent suplimente de fier, vitamina C și multivitamine.

Video – Cum oprești hemoragia nazală?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.