Principalele zone reflexogene pentru tratamentul sindromului premenstrual

0
322
Principalele zone reflexogene pentru tratamentul sindromului premenstrual

Sindromul premenstrual este o tulburare de care suferă numeroase femei, este cunoscut și cu denumirea de tensiune premenstruală. Majoritatea femeilor au simptome ale acestui sindrom în perioada premenstruală însă intensitatea acestora variază de la o persoană la alta, în unele cazuri pot fi nesemnificative încât să nu fie luate în seamă.

Dintre aceastea amintim starea de balonare, durerea de cap, hipersensibilitatea sânilor, scăderea stimei de sine, bufeurile, diareea, amețeala, oboseala, dificultatea de a adormi, constipația, umflarea picioarelor, a sânilor, durerile de spate, greața, pofta pentru anumite alimente, migrenele, lipsa de energie, durerea de articulații, retenția de apă, acneea, senzația de greutate, iritabilitatea, furia, tristețea, modificările de dispoziție, dificultățile de concentrare, sentimentul de descurajare, depresia.

Reflexologia ajută în ameliorarea simptomelor alături de alte tratamente care țin de medicina convențională (medicamentele) sau de dietă și exercițiile fizice. Principalele zone reflexogene pentru tratamentul sindromului premenstrual sunt: glanda pituitară, pancreasul, ovarele, glanda tiroidă și glandele suprarenale.

Pentru a masa zona reflexogenă corespunzătoare glandei pituitare se ține piciorul cu mâna dreaptă și se găsește punctul de intersecție al liniilor imaginare mediane (verticală și orizontală) trasate în cruce pe suprafața degetului mare al acestuia. Cu degetul de la mâna dreaptă se apasă în acest punct și se fac cercuri concentrice în jurul lui.

Pentru stimularea pancreasului se execută presiune asupra punctului reflexogen corespunzător acestui organ. Acesta se găsește deasupra liniei diafragmei și în zona din dreptul celui de-al treilea deget în jos, pe proeminența tălpii piciorului. Se apasă asupra acestui punct și se realizează cercuri concentrice în jurul lui, apăsând ușor.

Citește și:  Care sunt cauzele aparitiei hipotermiei?
Punctul reflex al ovarelor sau testiculelor

Punctul reflex al ovarelor se află pe partea laterală a labei piciorului, la mijlocul distanței dintre osul gleznei și spatele călcâiului. Se execută o ușoară presiune asupra zonei și se fac cercuri concentrice timp de câteva secunde.

Zona reflexogenă a glandei tiroide se găsește pe proeminența tălpii, sub degetul mare. Se masează această zonă cu degetul mare de la mâna dreaptă și se repetă mișcarea de câteva ori. Acest masaj este foarte important pentru buna funcționare a glandei tiroide, pentru reglarea nivelului energetic al corpului și ameliorarea simptomelor de sindrom premenstrual.

Zona reflexogenă a glandelor suprarenale se găsește sub zona proeminentă a labei piciorului, se apasă asupra lor cu degetul mare de la mâna stângă și dreaptă și se fac cercuri concentrice asupra zonei de câteva ori.

Pentru ameliorarea simptomelor premenstruale trebuie redus consumul de alcool, zahăr, cafea. Este indicat să se administreze suplimente de vitamine și minerale, mai ales de vitamina B6, E, de magneziu și calciu. Ceaiurile calmante din plante medicinale sunt foarte eficiente în ameliorarea stărilor rele din perioada premenstruală.

Video – Tratament pentru ameliorarea simptomelor sindromului premenstrual: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.