Proprietatile uleiului esential din lemn de Santal

0
291
Ulei esential din lemn de Santal, Foto: fengshuidana.com

Uleiul esential din lemn de Santal a fost folosit in vremuri de demult in ritualuri stravechi si anumite ceremonii religioase de preotii indieni. Arborele de Santal (Santalum album) creste in India, iar unele specii in Australia si Hawaii.

Este obtinut din lemnul arborelui de Santal prin procedee de distilare cu vapori de apa, care dureaza in jur de 72 de ore. Este un produs scump, foarte greu de realizat, dintr-o tona de materie prima (lemn de Santal) se obtine 100 kg produs. Uleiul are o consistenta usor densa, cu vascozitate redusa, o aroma deosebita, persistenta, cu note senzuale, lemnoase, dulci, orientale si o culoare galbuie.

Datorita proprietatilor deosebite, uleiul esential din lemn de Santal este folosit frecvent in medicina Ayurvedica.

Ulei esential din lemn de Santal, Foto: fengshuidana.com

Proprietatile uleiul esential din lemn de Santal:

Uleiul are proprietati antiseptice, calmante, antiinflamatorii, expectorante, revitalizante, decongenstionante pentru sistemul venos si limfatic, echilibrante pentru starea interioara, regenerante pentru piele, afrodisiace, tonice si calmante pentru sistemul nervos.

Este recomandat in tratamentul afectiunilor respiratorii, ale sistemului digestiv si bolilor de piele de tipul infectiilor. Are efect bun asupra circulatiei sangelui, o imbunatateste si mentine tonusul muscular al vaselor de sange. Poate fi folosit in tratamentul bolilor circulatorii si inflamatorii.

Citește și:  Maslina, un produs sanatos si hranitor

Datorita efectului diuretic, uleiul esential din lemn de Santal este un bun remediu in cazuri de vaginita, uretrita si cistita. Este eficient in combaterea starilor de greata si ameteala, imbunatateste digestia, vindeca diareea, dispepsia si gastrita. Poate ameliora procesele inflamatorii de la nivelul pielii, vindeca arsurile si calmeaza durerile.

Uleiul esential din lemn de Santal este folosit si in cosmetica si aromaterapie, are capacitatea de a relaxa, de a trata insomnia si durerile de cap, de a stimula cresterea parului si combate matreata, de a oferi energie si incredere in fortele proprii. Poate fi utilizat si in tratamente pentru piele, pentru imbunatatirea aspectului tenului obosit, patat si iritat, in cazuri de boli de piele cum sunt: psoriazisul, cuperoza, eczemele, inflamatiile cutanate.

Pentru masaj trebuie sa fie amestecat cu un alt ulei de baza vegetal mai putin concentrat (cum este de exemplu uleiul de masline sau uleiul de jojoba). Se pune o picatura de ulei esentaial din lemn de Santal la o lingura de ulei vegetal de baza. Pentru baie se pun 9 picaturi de ulei esential din lemn de Santal la apa de baie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.