Proprietățile vindecătoare ale uleiului de emu

1
1205

Uleiul de emu sau grăsimea animală topită provenită de la aceste păsări, care fac parte din familia struțului și reprezintă un simbol al Australiei, este foarte apreciat în medicină pentru proprietățile terapeutice extraordinare. Acest produs natural are efecte medicinale antiinflamatorii, calmante și vindecătoare pentru afecțiunile de la nivelul pielii, bolile de piele, contuziile, arsurile solare sau rănile de alt tip.

Ulei de emu, Foto: essentialoilsforhealthierliving.com

Proprietățile curative ale uleiului de emu au fost dovedite deja de oamenii de știință în domeniul sănătății și apreciate de foarte mult timp, de către populația nativă din Australia. Acest preparat a fost folosit de mii de ani de vindecătorii aborigeni în diferite tratamente ce țin de medicina tradițională.

Grăsimea de la pasărea emu este folosită la obținerea uleiului dar și la alte produse ce sunt comestibile, cum sunt conservele de carne. Uleiul de emu se obține în urma unui proces unic și destul de complicat de transformare a grăsimii extrasă de la această pasăre, iar aspectul lui este de forma unui lichid incolor și inodor, compact și de puritate ridicată.

Proprietățile vindecătoare ale acestui ulei se datorează acizilor grași (palmitic, oleic, miristic, palmitoleic, gama-linolenic, stearic și linoleic). Acidul linoleic, acidul oleic și acidul linolenic sunt importanți pentru sănătate deoarece au proprietăți antiinflamatorii și de ameliorare a simptomelor bolilor de piele.

Uleiul de emu, Foto: amazon.com

Uleiul de emu se poate folosi în scop medicinal dar și cosmetic, iar dacă este de calitate superioară se absoarbe ușor în piele, este emolient, calmant și cicatrizant. Persoanele care suferă de iritații provocate de arsuri solare pot folosi acest produs natural deoarece amelioreză simtomele de durere provocate de această afecțiune sau alt tip de arsuri. Are efect benefic vindecător în cazuri de mușcături de insecte, iritații, întinderi musculare, răni, eczeme, etc. Prin folosirea lui sub formă de unguent se reduc inflamațiile, se alină durerile, se ameliorează senzația de mâncărime și uscare. Uleiul este un bun remediu împotriva cearcănelor, ridurilor, tenului uscat, îmbătrânit și deshidratat. Are capacitatea de a reduce inflamațiile, măncărimile și durerea de la nivelul pielii, de a catifela și hidrata tenul, de a trata bolile de piele (eczeme, acnee, petele de culoare închisă), de a îmbunătăți aspectul feței (ten uscat, ofilit, obosit, ars de soare). Pătrunde rapid în straturile pielii, ameliorează simptomele produse de acțiunea mediului înconjurător, hidratează și hrănește pielea, stimulează sinteza de elastină și de colagen, regenerează țesuturile pielii, oferă un aspect de fermitate, elasticitate și întinerire a tenului.

Din punct de vedere medical, acest ulei este un bun remediu în tratamentul hemoroizilor, artritei, bolilor dermatologice, arsurilor, rănilor chirurgicale, entorselor, durerilor musculare și articulare, rozaceei, cicatricilor, psoriazisului, unghiilor încarnate, uscăciunii vaginale, vergeturilor, căderii părului, etc.

Uleiul de emu este 100% natural și reprezintă o bună sursă de acizi grași Omega-3, Omega-6, Omega-9. Are proprietăți antiinflamatoare, vindecătoare, hipoalergenice, regenerative, calmante, noncomedonice și nontoxice, de reducere a ridurilor și problemelor pielii.

Loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here