Protejează-ți pielea cu ulei de susan împotriva razelor ultraviolete

0
259
Ulei de susan, Foto: genevieveng.com

În timpul verii, protejarea pielii de razele ultraviolete este foarte importantă. Cei care au o sensibilitate la produsele comerciale pentru protecție solară pot folosi uleiuri vegetale sau produse eco-bio care sunt naturale și au filtru de protecție solară. Unul din aceste produse naturale este uleiul de susan.

Ulei de susan, Foto: genevieveng.com

Beneficiile uleiului de susan pentru piele:

Indiferent de tipul de piele, uleiul de susan este hidratant, nu lasă pielea să se usuce sub influența razelor ultraviolete ale soarelui. Are vitamina E și o substanță sesamol, de aceea hrănește pielea și asigură protecție solară. Sesamolul este un puternic antioxidant natural, are capacitatea de a absorbi razele ultraviolete și de a preveni procesele de oxidare.

Dacă se aplică pe piele uleiul de susan are efect nutritiv, de hidratare, catifelare și regenerare celulară, elimină rapid iritațiile de pe piele. Uleiul de susan este o sursă importantă de acizi grași Omega-6, vitamine, substanțe flavonoide, minerale necesare menținerii sănătății pielii și a organismului. Conține tiamină, vitamina B6, triptofan, mangan, calciu, cupru, zinc, magneziu, fosfor, fier. Zincul intensifică producția de colagen din piele și astfel îi crește elasticitatea și o face să fie netedă și catifelată. De asemenea, zincul stimulează vindecarea arsurilor, rănilor și cicatricelor de la nivelul pielii, elimină petele albe de pe unghii, este un component al retinolului, combate deficiențele imunitare alături de vitamine A și C, are rol în sinteza anticorpilor în organism. Manganul ajută în tratamentul oboselii, eczemelor alergice, urticariei.

Citește și:  Ce să faci dacă te-ai ars de la expunerea la soare și îți crapă pielea?
Protecție împotriva razelor UV cu uleiuri vegetale, Foto: glambistro.com
Protecție împotriva razelor UV cu uleiuri vegetale, Foto: glambistro.com

Uleiul de susan are efect calmant, combate stresul, relaxează musculatura, are efect curativ și de eliminare a toxinelor din organism.

Poate fi utilizat în diferite produse cosmetice de tipul: măști faciale, balsamuri, șampoane, spume de baie, loțiuni de corp și altele. Este eficient pentru îngrijirea părului și tenului. Protejează împotriva razelor nocive ultraviolete, dar și de clorul din apa de la robinet sau de sarea din apa mării. Este indicat pentru părul vopsit, pentru sănătatea scalpului, îmbunătățește aspectul părului, il face frumos și sănătos. Datorită vitaminei E, părul va avea mai mult volum.

Uleiul de susan este un produs natural care are capacitatea de a bloca aproximativ 30% din razele ultraviolete nocive ale soarelui. Este un ulei ce neutralizează radicalii liberi produși din cauza radiațiilor solare, el fiind bogat în antioxidanți naturali cu capacitatea de a absorbi razele UV de acest tip.

Este obținut prin presarea la rece a semințelor proaspete de susan (acestea nu trebuie prăjite), iar gustul și aroma lui sunt specifice, destul de pronunțate. Este un produs natural, foarte bun pentru piele, păr și unghii. Poate fi utilizat și pentru masajul corpului, deoarece calmează, îndepărtează depresia, stările de nervozitate, anxietatea, îmbunătățește starea mentală. De asemenea, hidratează și revitalizează pielea, ajută în tratamentul tenului uscat, protejează de arsurile solare, relaxează, oferă elasticitate pielii și o face să fie mai fină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.