Rădăcina de Yucca baccata folosită în preparate pentru purificarea sângelui

0
92

Yucca este un arbust care crește în America de Nord și de Sud, în regiuni aride, deșertice, zone cu pajiști și pășuni, dar și în zone tropicale și temperate. Denumirea sa științifică este Yucca baccata și face parte din familia Asparagaceae. Are aspectul unui palmier pitic, cu tulpina groasă și frunze lanceolate, de culoare verde-închis. Frunzele sunt dispuse în formă de rozetă și au marginile dințate. Inflorescențele sunt albe-gălbui, ca niște ciorchini care înfloresc în prima lună de toamnă. De la planta Yucca se folosește în scop terapeutic rădăcina. În scop fitoterapeutic se pot utiliza și florile, frunzele și semințele. Planta este folosită și în scop ornamental datorită aspectului ei interesant cu frunze verzi.

Yucca baccata, plantă din familia Asparagaceae, Foto: yuccaagavaceae.com
Yucca baccata, plantă din familia Asparagaceae, Foto: yuccaagavaceae.com

Conținutul de nutrienți și substanțe chimice din această rădăcină este foarte important pentru sănătate. Dintre nutrienți fac parte: vitamina B1, B2, B3 și C. De asemenea, nutrienți sunt considerați și mineralele din rădăcina de Yucca baccata și anume: potasiu, magneziu, fosfor, fier, calciu, zinc, mangan, seleniu. În rădăcina de Yucca baccata există o serie de substanțe chimice utile ca de exemplu: betacaroten, tanin, clorofilă, fitosteroli, sarsapogein.

Datorită conținutului bogat în nutrienți și substanțe active, rădăcina de Yucca baccata este recomandată pentru tratamentul artritei, osteoporozei, bolilor inflamatorii, reumatismului, în cazuri de prostatită, boala Addison, pentru ameliorarea oboselii și cefaleei, în reducerea nivelului de colesterol din sânge. Are proprietăți antiinflamatorii, dezinfectante, diuretice, laxative, antiemetice, antiseptice, astringente. Ceaiul din rădăcină de Yucca este eficient pentru detoxifierea organismului și purificarea sângelui. Extractul din rădăcină poate fi utilizat pentru tratamentul herpesului, rănilor și bolilor de piele (chiar și pentru cancerul de piele). Rădăcina este un bun remediu pentru durerile de cap, dar și pentru tratamentul afecțiunilor de ficat și vezică urinară.

Rădăcina de Yucca este folosită pentru obținerea unui spray organic care prin pulverizarea pe plante (fructe și legume) combate insectele dăunătoare.

Există 49 de specii de Yucca dintre care, o parte pot fi cultivate în regiuni cu climat temperat, dacă sunt protejate de îngheț: Yucca glorios, Yucca flasc, Yucca recurvifolia, Yucca filamentos.

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ