Sănătatea este experiența vieții! Cum îți poți îmbunătăți starea de sănătate?

0
48

Îți dorești să ai mai multă energie și o stare mai bună de sănătate? Află în acest articol 5 modalități prin care îți poți menține energia și vibrația înaltă. În acest fel, te vei simți mai bine întreaga zi și vei putea realiza mai multe lucruri, cu siguranță.

Navigare rapidă în articol:

 1. Energia este foarte importantă
 2. Păstrează-ți calmul
 3. Cultivarea stării de armonie interioară

1. Energia este foarte importantă

Dacă descoperi că ai o stare de somnolență și letargie este clar că ai nevoie de mai multă energie. Pentru asta trebuie să faci câteva schimbări și anume:

 • Să adopți o alimentație sănătoasă, bazată pe fructe și legume proaspete
 • Să faci mai multe exerciții fizice zilnice sau plimbări în natură, care au un efect pozitiv asupra stării de sănătate și asupra stării de dispoziție; sportul îmbunătățește fluxul de sânge din corp, nivelul de endorfine, sângele și oxigenul sunt transportate mai rapid și acestea sunt importante pentru energie
 • Să aplici tehnici de respirație care te pot ajuta să-ți hrănești corpul cu un plus de oxigen, care are un efect pozitiv asupra creierului, asupra sănătății, va echilibra energia vitală în organism
 • Să dormi mai mult, la ore potrivite, eventual să ai un program de somn, pe care să-l respecți în fiecare noapte; și un pui de somn de 20 minute, ziua, te poate ajuta să-ți recapeți energia și are un efect mai îndelungat decât o ceașcă de cafea.

Toate aceste sugestii te ajută să-ți schimbi vitalitatea și să-ți menții sănătatea.

2. Păstrează-ți calmul

Dacă ai parte de un stres excesiv, o perioadă de timp îndelungată, este greu să-ți menții chiar și sănătatea, nu doar energia și vitalitatea. Trebuie să încerci să fii calm, să-ți gestionezi stresul corect, pentru ca acesta să nu-ți afecteze glandele suprarenale, care pot ajunge în situația de a fi suprasolicitate, epuizându-te de energie.

Femeile se simt fără energie din cauza stilului lor de viață stresant, mai degrabă decât de scăderea nivelului de hormoni în organism. Este adevărat însă și faptul că apar dereglări de estrogen și testosteron în timpul menopauzei, care produc scăderea energiei, rezistență slabă și tulburări de somn, după cum precizează medicii. Menopauza este un proces normal care duce la un nivel scăzut de hormoni și la o pierdere de energie. În plus, ea poate crește și riscul de boli grave – depresie, diabet, boli de inimă, osteoporoză.

3. Cultivarea stării de armonie interioară

Conform tradiției antice chineze, există o metodă – numită Dan-Tien – prin care oamenii pot fi mai sănătoși și mai fericiți atunci când mintea și corpul se armonizează. Dacă mintea este stresată, este clar că omul va experimenta sentimente de nemulțumire și tristețe; dacă mintea este calmă, atunci el va avea mai multă încredere în sine și în bunăstarea personală.

Dan-Tien este de fapt centrul energetic pentru stocarea energiei vitale, centrul de masă al corpului, zona abdominală, o zonă considerată piatra de temelie a corpului – sacrul. Acesta creează un sentiment de echilibru, putere și stabilitate. Dacă energia este centrată în această zonă se spune că vei fi protejat de pericole, de suferințe și nenorociri.

Despre oamenii care trăiesc în armonie cu centrul lor, Dan-Tien, se spune că sunt încrezători în sine, modești și echilibrați, nu sunt interesați să impresioneze oamenii din jur. Viața lor are mai mult sens, nu se tem de obstacole și de moarte. Ei văd partea bună a oamenilor și nu se tem de dușmani.

Citește și:  Ce schimbări trebuie să facem în regimul alimentar pentru îmbunătățirea stării de sănătate în cazuri de leziuni cerebrale?

Oamenii care nu cunosc secretul Dan-Tien, sunt lacomi, invidioși, deprimați, mândri, bolnavi, se înfurie ușor și pot avea diverse boli.

Evită stresul inutil

Mintea și corpul pot funcționa mai bine dacă se evită stresul inutil. Această metodă presupune să ne ascultăm semnalele corpului și să acționăm în consecință. În acest fel ne putem da seama că ceva nu este în regulă, sau că ne simțim nefericiți. Asta înseamnă că ne-am pierdut în gânduri negative, inutile, fără scop, care ne împiedică să facem ceva constructiv și sănătos. De pildă, ne-am implicat în problemele altor oameni, care au obiceiul să se plângă și să se victimizeze fără rost.

Este foarte ușor să ne expunem stresului autoimpus, dar trebuie să evităm asta. Ne putem relaxa, detensiona, putem elimina gândurile negative și renunța la lucrurile care nu ne plac. Amintirile pot fi și ele o capcană în care ne lăsăm prinși, ele trebuie ignorate. Dacă ne gândim la greșeli din trecut, ne vom simți rău și vom pierde inutil energie.

Respirația profundă este vitală

Când respirația este superficială, riscul de îmbolnăvire crește. Prin respirație profundă, se pot elimina multe dintre afecțiunile și problemele nervoase.

Despre poziția Wu-Chi și metoda Dan-Tien:

 • Este considerată o artă marțială o experiență care te învață să te înțelegi pe tine
 • Este o metodă permanentă de conștientizare de sine
 • Îți permite să-ți muți atenția spre interior, să-ți mărești conștientizarea sinelui, a corpului și a minții
 • Stai în picioare, menții coloana vertebrală dreaptă, ții umerii relaxați, picioarele puțin depărtate, iar mânile se odihnesc în față
 • Atenția este îndreptată către respirație, iar asta este profundă și în zona abdominală, astfel încât sunt masate în mod natural organele interne, încălzindu-le; este asemenea unui oftat de ușurare care calmează și care te face să te simți mai bine
 • Prin această metodă îți relaxezi burta, eliberezi orice tensiune inutilă și respiri profund
 • Toate mișcările provin din centrul de gravitație al pelvisului, situat chiar sub ombilic.

Mulți oameni respiră în piept din cauza tensiunii din abdomen. Dacă respirația este agitată, neplăcută, nervoasă, este clar că ceva nu este în regulă, cu modul în care simțim sau gândim. Printr-o respirație sănătoasă, fără efort, oamenii își pot schimba viața, își pot îmbunătăți sănătatea.

Zâmbetul interior

O altă metodă prin care îți poți crea o energie bună este zâmbetul interior. Aceasta este o metodă de la maeștrii taoiști, sau din Thailanda, prin care oamenii își pot elimina stresul, furia, frica, frustrarea, sentimentele negative.

Este un mod de a-ți crea propria realitate veselă, plăcută, zâmbind interior. Poți face asta oriunde, oricând, ridicând colțurile gurii, simțind ceva plăcut în corp ca atunci când zâmbești natural și ești fericit. Asta te face să simți că bucuria se scurge în fiecare celulă din corpul tău și dacă menții această senzație, vei avea o vibrație mai înaltă. Această stare creată de zâmbetul interior va fi simțită chiar și de oamenii din jurul tău, care vor dori să te aibă în preajmă.

Vezi aici un video cu antrenamentul Dan-Tien și poziția Wu-Chi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.