Scapă de durerile osteoarticulare cu planta gheara-diavolului

0
269
Planta gheara- diavolului (Harpagophytum procubens)

Gheara-diavolului este o plantă medicinală cu numele botanic Harpagophytum procubens, care face parte din familia Pedaliaceae. Denumirea populară de gheara-dracului sau gheara-diavolului se referă la spinii încovoiați care apar pe fructele plantei.

Planta gheara-diavolului (Harpagophytum procubens)

Gheara-diavolului este o plantă cățărătoare, originară din Africa de Sud și are efecte benefice în tratamentul suferințelor osteoarticulare. Are florile mari, frumoase, de culoare roșie-purpurie. De la plantă se folosește rădăcina și tuberculii care au proprietăți medicinale deosebite datorită conținutului de harpagozidă, glucozide monoterpenice sau substanțe iridoide, dar și de flavonoide și fitosteroli.

Preparate medicinale din gheara-diavolului
Preparate medicinale din planta gheara-diavolului

Gheara-diavolului are acțiune puternică împotriva durerilor osteoarticulare, are substanțe bioactive care reduc intensitatea durerilor articulare și frecvența acestor simptome. Având în vedere durerile intense, rigiditatea articulațiilor și umflarea țesuturilor moi care apar datorită artritei, această plantă poate fi medicamentul cel mai simplu pentru înlăturarea disconfortului deoarece ajută în menținerea funcționării normale a articulațiilor și în tratamentul afecțiunilor la nivelul acestora. Mai mult decât atât, eficacitatea acestei plante a fost dovedită științific în ceea ce privește calmarea durerilor în organism, inclusiv articulare și reumatismale.

Dureri osteoarticulare, Foto: pixgood.com
Dureri osteoarticulare, Foto: pixgood.com

Extractul din rădăcina plantei este natural 100% și are prorpietăți antiinflamatoare, antispastice și analgezice. Este recomandat în tratamentul afecțiunilor articulațiilor și oaselor, în calmarea durerilor și inflamațiilor.

Citește și:  Verdeata-iernii (Chimaphila umbellata), planta folosita de amerendieni impotriva febrei
Gheara-diavolului, rădăcina
Gheara-diavolului, rădăcina

Rădăcina de gheara-diavolului este un adevărat medicament pentru tratamentul spondilozei, artritei, artrozei, reumatismului, poliartritei reumatoide. Prin conținutul de fitosteroli și harpagozidă acest produs natural are acțiune antiinflamatorie ceea ce ajută în bolile reumatismale pentru reducerea simptomelor produse de acestea. Gheara-diavolului este recomandată în diminuarea durerilor de orice tip, chiar și pentru durerile menstruale și de cap.

Extractul din gheara-diavolului este indicat în calmarea simptomelor de durere intensă ce apare datorită unor luxații, entorse, fracturi, afecțiuni musculare, suferințe la nivelul spatelui, mialgii, afecțiuni în zona pieptului.

Numele de gheara- diavolului vine de la spinii încovoiați ai fructului
Numele de gheara-diavolului vine de la spinii încovoiați ai fructului

Gheara-diavolului este o plantă benefică și pentru sistemul digestiv, ficat și vezică biliară, pentru stimularea poftei de mâncare, combaterea reacțiilor alergice, ameliorarea durerilor sistemului gastro-intestinal. În Africa, planta era folosită și în tratamentul febrei, rănilor și arsurilor de la nivelul pielii.

Acestă plantă medicinală nu este indicată femeilor care sunt însărcinate sau alăptează. Se folosește la recomandarea medicului deoarece nu este indicată persoanelor care au anumite afecțiuni la nivel digestiv, cum este ulcerul gastric și duodenal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.