Scapa de indigestie cu un compot revigorant de mere, citrice si busuioc

0
525
Compot de mere, citrice si busuioc, Foto: aidedegilda.blogspot.ro

Indigestia este o afectiune care, la un moment dat, poate supara pe fiecare din noi. Ea se manifesta prin disconfort gastric si senzatia de prea plin, desi nu s-a mancat exagerat. De multe ori indigestia este cauzata de supraalimentatie si mai ales de consumul de alimente cu continut mare de zahar si grasimi. In majoritatea cazurilor apar simptome de balonare, sentimentul de greutate la stomac, dureri abdominale, greata, voma, dureri de cap si arsuri la stomac. In scopul reducerii acestor stari proaste se iau medicamente si se impune un regim alimentar.

Compot de mere, citrice si busuioc, Foto: aidedegilda.blogspot.ro

Pentru a te simti mai bine poti servi un preparat foarte usor de digerat, care se realizeaza rapid. Este vorba despre compotul de mere, busuioc si citrice. Se folosesc urmatoarele ingrediente:

  • 1 mar
  • 1 lamaie
  • 1 grapefruit
  • o lingura de frunze de busuioc.

Mod de preparare: Marul se curata de coaja si se taie in cuburi mici. Lamaia si grapefruit-ul se curata de coaja, se elimina pielitele albe si semintele, apoi se taie in feliute subtiri. Se pun toate fructele la fiert in 500 ml apa, cam 15-20 de minute, iar la final cand sunt moi, se adauga frunzele de busuioc.

Citește și:  Care sunt riscurile pentru sanatate datorate excesului de sare?

Acest compot este sanatos si delicios, merita sa-l incerci. Frunzele de busuioc au efect cicatrizant, astrigent, sunt recomandate in ratamentul hemoroizilor care sangereaza, diareei, bolilor de stomac si intestin, dizenteriei. Merele ajuta in afectiunile tractului gastro-intestinal. Prin continutul semnificativ de pectina indeplinesc rolul de curatire a organismului de toxine si alte substante daunatoare sanatatii. Prin substantele si vitaminele din compozitia lor sunt foarte bune in combaterea procesului de oxidare nociva din organism, iar datorita taninului ajuta in prevenirea litiazei renale. Acidul malic, acidul tartric si acidul citric opresc procesul de putrefactie si fermentatie al alimentelor din intestine.

Compotul de mere, citrice si busuioc se consuma caldut, pe tot parcursul zilei.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.