Scapa de inflamarea amigdalelor cu ajutorul remediilor populare

0
1640
Scapa de inflamarea amigdalelor cu ajutorul remediilor populare

Iarna se intampla sa racim destul de usor si aceasta duce cel mai frecvent la dureri de gat. Cand se intampla sa avem febra, sa ne doara ganglionii si sa inghitim destul de greu alimentele este clar ca avem amigdalele inflamate. In astfel de situatii nu trebuie decat sa avem grija de sanatatea noastra, aceasta implica tratarea lor deoarece in caz contrar daca procesul dureros si inflamator se agraveaza, medicii ne avertizeaza ca putem surzi.

Din fericire alaturi de medicamente conventionale exista si multe remedii naturale care ne scapa de inflamarea amigdalelor. In articol prezentam cateva dintre acestea, care sunt foarte eficiente si naturale.

La primul semn de boala se ia o masura imediata, aceea de a sta culcat in pat, repausul si odihna sunt necesare.

Dieta este foarte importanta, aceasta trebuie sa fie pe baza de fructe, sucuri naturale, fructe de padure si morcovi.

Dintre fructe sunt recomandate: afine, cirese, portocale, grapefruit, zmeura, coacaze, mure, mere. Legumele si verdeturile cele mai bune sunt: morcovi cruzi, ridichea, varza, castraveti, rosii, salata verde, urzica, marar, busuioc, coriandru, sfecla rosie.

Ceaiurile trebuie preparate din plante medicinale ca de exemplu: flori de musetel, flori de galbenele, frunze de mur, frunze de patlagina, cimbru, salvie, oregano, frunze de eucalipt, sunatoare si menta. Astfel de plante se folosesc separat sau in amestec (in cantitati egale), iar la ceaiuri se pune o lingurita de planta la 200 ml apa fierbinte.

Ceaiurile se beau in special dimineata si seara. Dupa-amiaza se bea mai putin, la fel si noaptea, doar o jumatatea de cana de ceai pe timpul noptii. Ceaiul nu se bea fierbinte, este suficient sa fie caldut. Se bea incet, cu inghitituri mici. Dimineata se bea 1-2 cani de ceai deoarece face bine in zona nazofaringiana.

inflamarea amigdalelor

Un bun antiseptic si antiinflamator pentru gat este ceaiul din amestec de flori de galbenele (15 g), rozmarin (10 g), radacina de lemn-dulce (10 g), salvie (15 g), flori de musetel (10 g), frunze de eucalipt (20 g) si radacina de iarba-mare (10 g). Se amesteca aceste ingrediente, se adauga o lingurita de plante la 200 ml apa fierbinte, se lasa sa fiarba timp de 4-6 minute, apoi se ia de pe foc si se lasa sa stea timp de 5 ore. Se filtreaza si se bea cu inghitituri mici. Efectul acestui ceai este foarte bun pentru gatul in suferinta.

Supele de legume si carne de pui sunt foarte bune pentru astfel de cazuri, pentru ca sunt usoare pentru stomac. Supele facute acasa sunt o adevarata binefacere pentru durerile de gat si afectiunile respiratorii.

Regimul nu trebuie sa cuprinda: produse lactate, lapte, carnati, dulciuri, conserve, ciocolata, gris, orez, cartofi, prajeli, grasimi, produse de panificatie si sare. Astfel de produse (mai ales laptele dulce) contribuie la proliferarea microbilor si deci la agravarea simptomelor. Nu consumati deloc zahar alb , deoarece nu face bine la gatul afectat de raceala. Sunt contraindicate alimentele picante, murate, acre, sarate si foarte calde.

Citește și:  Ce se poate face in caz de intoleranta la lactoza?

Nu uitati sa beti cat mai multe lichide pentru hidratarea corpului si eliminarea toxinelor din organism, in special ceaiuri de plante si supe.

Cartofii sunt un remdiu foarte bun pentru inflamarea amigdalelor. Nu trebuie decat sa taiati felii de cartofi cruzi si sa le puneti in jurul gatului sub forma de comprese, acestea vor lua in cateva ore durerea cu mana. Cel mai bine este de aplicat cartofii seara, apoi lasati sa actioneze pana a doua zi, dimineata. Cei care doresc, pot rade cartofii pe razatoare si apoi aplica in jurul gatului si acoperi cu tifon si un fular calduros.

Sfecla rosie ajuta in tratamentul amigdalelor inflamate. Se curata si se taie in bucatele o sfecla rosie, apoi se pune intr-un ibric si se adauga o lingura de otet si apa cat cuprinde. Se lasa sa fiarba cateva minute pana se moaie sfecla, apoi se strecoara si se lasa la racit. Lichidul se foloseste sub forma de gargara pentru gat, nu se inghite.

La fel de bun este sucul proaspat de sfecla rosie. Se alege o sfecla mare, se curata si se da prin storcator, astfel obtinandu-se un suc natural. Acesta se bea de doua ori pe zi, pe stomacul gol, inainte de masa. Este un remediu foarte bun pentru amigdalita.

Baile calde cu sare la picioare ajuta in tratamentul recelii.

Medicii spun ca amidalita este cauzata de stafilococi sau streptococi, adenovirusi si fungi, iar in cazul unei gripe sau guturai se intampla sa apara si angina pectorala. Foarte important este sa fie controlata temperatura corpului, deoarece este posibil ca aceasta sa creasca si sa apara febra. De obicei temperatura creste dimineata si apoi dupa-amiaza (dupa ora 17). Daca se intampla sa apara stari febrile si temperatura sa fie mai mare de 38,5 grade Celsius, situatia este mai complicata si este necesar sa se faca o examinare medicala deci nu ezitati sa consultati un medic.

Angina nu este o boala simpla, ea poate avea consecinte grave mai tarziu daca nu este tratata corespunzator. Cele mai grave complicatii ale acestei boli sunt: probleme ale inimii, insuficienta renala, reumatism, surditate. Persoanele in varsta si copiii sunt cei mai sensibili la angina pectorala, ei au sistemul imunitar mai scazut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.