Sfaturi pentru a preveni afecțiunile și bolile din anotimpul de toamnă

0
167
Sfaturi pentru a preveni afecțiunile și bolile din anotimpul de toamnă

Toamna este anotimpul când se pot consuma multe fructe și legume bogate în nutrienți și antioxidanți esențiali pentru menținerea sănătății organismului, dar și momentul când este recomandat să se facă vaccinul antigripal. Prin vaccinare se poate preveni îmbolnăvirea de gripă o perioadă de 5-6 luni.

Consumă struguri pentru că sunt o sursă de antioxidanți și vitamine, care combat atacul nociv al radicalilor liberi și previn îmbolnăvirea organismului. Strugurii au resveratrol, catechine și acizi fenolici, care îmbunătățesc sănătatea sistemului muscular și previn dezvoltarea bolilor cronice. Sucul din struguri are numeroase beneficii pentru organism, previne bolile cardiovasculare, scade tensiunea arterială, menține sănătatea ochilor, scade riscul de formare a cheagurilor de sânge și îmbunătățește elasticitatea vaselor sangvine.

Dovleac
Supă de dovleac

Alege dovleacul ca desert deoarece acesta este delicios în plăncita pe care o poți prepara foarte ușor acasă. Dovleacul are caroten, fier, potasiu, vitamine B, C, D, E și fibre. Specialiștii în domeniu consideră că vitamina T din miezul de dovleac este importantă pentru procesele metabolice și digestive, iar în plus combate și depunerea grăsimilor în organism.

Supa din dovleac este recomandată de nutriționiști pentru scăderea în greutate, deci poate fi introdusă în dieta persoanelor care suferă de obezitate. Datorită nurienților din dovleac, acest preparat culinar este sănătos și gustos, este ușor digestiv, îmbunătățește metabolismul, oferă o senzație de sațietate și ajută în detoxifiearea organismului.

Păstârnac

Consumă rădăcină de păstârnac pentru că este o sursă de potasiu, magneziu, calciu și fier. Se poate adăuga ca ingredient în diferite preparate culinare sau se poate face suc natural din această legumă. Păstârnacul conține multe fibre care mențin sănătatea intestinelor, dar și proteine, minerale, vitamine și carbohidrați. Sucul din păstârnac previne formarea pietrelor la rinichi, scade tensiunea arterială pentru că are potasiu, are multe beneficii pentru sănătate de aceea trebuie consumat frecvent.

Citește și:  De ce este bun laptele de capra pentru sanatate?
Mărul, un desert excelent!

Un măr pe zi, ține doctorul la distanță! Acest slogan de marketing este adevărat deoarece aceste fructe nu trebuie să lipsească din dieta zilnică având în vedere cât de benefice sunt pentru organismul uman. Merele conțin substanțe flavonoide, fibre, vitamine, minerale și antioxidanți puternici. Merele au proprietăți anticancerigene și de detoxifiere a organismului. Trebuie consumate crude, pentru că astfel poți beneficia de toate elementele nutritive pe care acestea le conțin. Aceste fructe cresc imunitatea, stimulează digestia și funcțiile ficatului, normalizează aciditatea stomacului, mențin sănătatea organismului.

Conopida

Conopida trebuie consumată toamna pentru că ajută la scăderea nivelului de colesterol din sânge, la reducerea greutății corporale și prevenirea cancerului. Această legumă conține vitamina A, B, C, E, PP, calciu, fier, potasiu, zinc, magneziu, zaharuri, acizi grași organici, amidon, carbohidrați.

Fagure de miere

Pentru consolidarea sistemului imunitar al organismului și prevenirea afecțiunilor sezonului rece este recomandată mierea de albine, sucul din lămâie, propolisul și ceiurile din plante medicinale (din echinacea, mușețel, salvie, tei).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.