Sfaturi utile pentru prevenirea și tratarea halitozei. Ce ajută împotriva respirației urât mirositoare?

0
220
Sfaturi utile pentru prevenirea și tratarea halitozei. Ce ajută împotriva respirației urât mirositoare

Nu suporți când cineva are halitoză? Știi care sunt cauzele respirației urât mirositoare? Medicii stomatologi spun că halitoza este provocată de igiena dentară necorespunzătoare. Mai mult de un sfert din populație suferă de halitoză și în opinia medicilor, factorul cauzator nu este reprezentat doar de problemele dentare, de dinții cariați.

Simplul fapt că nu se bea suficientă apă, face să apară un deficit de lichid în organism, gura devine uscată, producerea de salivă scade, celulele din gură încep să se deterioreze, se înmulțesc bacteriile și gura începe să miroase neplăcut.

O altă cauză a respirației urât mirositoare este fumatul. Oamenii care suferă de halitoză sunt de obicei și fumători. Tutunul poate favoriza dezvoltarea acestei probleme neplăcute, fumul de țigară usucă gura, mucoasa bucală nu mai reușește să producă suficientă salivă, iar bacteriile se dezvoltă destul de ușor mai ales pe resturile de alimente, pe limbă și restul cavității bucale și astfel apare mirosul neplăcut, halitoza.

Sunt diferite grade de severitate ale halitozei. Factori de risc ai dezvoltării halitozei sunt bolile gingiilor, infecțiile tractului respirator, acumularea de metale grele. Respirația urât mirositoare apare din cauza indigestiei, a infecțiilor în gât, nas, trahee și plămâni, constipaț1iei, dietei necorespunzătoare, afecțiunilor ficatului, bolilor de rinichi, acumulării de bacterii în gură și în colon, indigestiei, stresului, digestiei anormale a unor proteine, acumulării de toxine în tractul gastro-intestinal, diabetului, sinuzitei, bolilor glandelor salivare, abuzului de alcool.

Când limba este roz sau albă este clar că mirosul din gură este neplăcut. Acest lucru se poate verifica foarte simplu, cu o lingură ce se ține puțin pe limbă și apoi se miroase.

Sfaturi utile pentru prevenirea și tratarea halitozei. Ce ajută împotriva respirației urât mirositoare?

halitoza

Anumite alimente sunt cauza acestei probleme și dintre acestea fac parte acelea condimentate, usturoiul și ceapa, pastrama, brânza, tonul, salamul. Pentru prevenirea halitozei astfel de alimente trebuie consumate cu moderație sau evitate. De asemenea, ceaiul de mușețel, de salvie, cafeaua, berea și alcoolul trebuie evitate deoarece acestea usucă membranele mucoase și pot cauza mirosul urât din gură.

Citește și:  Mirosul urât al gurii poate trăda anumite boli. Află care sunt acestea

Un tratament eficient impotriva halitozei este pătrunjelul care se mestecă crud, proaspăt. Consumul suficient de apă este indicat oricărei persoane pentru menținerea sănătății, nu doar celor care suferă de halitoză. Pentu eliminarea toxinelor din colon este indicată tărâțea de ovâz.

Halitoza este tratată cu băuturi verzi naturale, din lucernă, iarbă de grâu, vegetale care au clorofilă. Vindecarea gingiilor se realizează cu vitamina C și bioflavonoide, deci astfel de suplimente ajută în tratamentul halitozei sau în prevenirea respirației urât mirositoare. De asemenea, vitamina A ajută la vindecarea afecțiunilor gurii și la combaterea infecției. Vitaminele din grupa B sunt importante pentru normalizarea digestiei și vindecarea unor boli (hipertensiune, gută, suferințe ale ficatului).

Compușii sulfului sunt cauze ale halitozei, de aceea este necesară combaterea lor prin administrarea de zinc. Dieta cu alimente crude te scapă de respirația urât mirositoare, se ține aproximativ o săptămână. Dulciurile și carnea rămân între dinți și produc în timp carii.

Igiena dentară este importantă, dinții și limba se spală după fiecare masă. Curățarea dinților se face o dată la jumătate de an. Igiena precară face posibilă dezvoltarea bacteriilor care duc la inflamația gingiilor și la devoltarea parodontitei. Evitați medicamentele care reduc producția de salivă: cele pentru tratamentul hipertensiunii arteriale, antidepresivele, suplimentele cu fier, somniferele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.