Simptomele resimțite în cazul intoxicației cu plumb și remediile naturiste de tratament

0
1345
Simptomele resimțite în cazul intoxicației cu plumb și remediile naturiste de tratamentSimptomele resimțite în cazul intoxicației cu plumb și remediile naturiste de tratament

Plumbul este un metal toxic folosit în multe părți ale lumii, ceea ce duce la poluarea mediului. Datorită expunerii la plumb apar probleme grave de sănătate la unii oameni, care sunt mai frecvente la copii. Rata de mortalitate este ridicată mai ales în țările aflate în curs de dezvoltare. Specialiștii în domeniul medical au ajuns la concluzia că în fiecare an crește numărul de cazuri cu dizabilități intelectuale datorate intoxicației cu plumb.

Plumbul este un metal folosit la realizarea vopselelor, glazurii ceramice, bateriilor pentru autovehicule, paharelor din cristal, cutiilor de conserve, țevilor prin care trece apa, etc. Acest metal toxic se găsește și în scoarța terestră de aceeea unele legume îl conțin dacă au crescut în soluri contaminate. Alte surse de poluare sunt mineritul, activitățile de reciclare, benzina, fumatul, bijuteriile, medicamentele, anumite produse cosmetice, jucăriile, arderea unor materiale care conțin acest metal, etc.

Această substanță toxică ajunsă în organism va afecta diverse sisteme ale acestuia, poate ajunge chiar și la creier. Cei mai afectați sunt copiii mici și bătrânii, care au sistemul imunitar al organismului mai slab și care pot suferi tulburări la nivelul creierului și sistemului nervos. De asemenea femeile însărcinate sunt afectate mult de intoxicația cu plumb, acest metal toxic poate fi foarte periculos pentru făt, poate provoca malformații congenitale minore sau chiar avort.

Cu cât concentrația de plumb din sânge este mai mare cu atât gradul de intoxicație este mai ridicat, de aceea primele analize care se fac în determinarea saturnismului sunt cele de sânge. Și prin analiza firului de păr se poate determina intoxicația cu plumb sau alte metale grele.

Organismul reține această otravă și treptat ea se acumulează, este absorbită în sânge, este distribuită la țesuturi, se depune în rinichi, ficat, dinți, oase, iar din cauza unor transformări care apar în corp (la menopauză, în cazuri de insuficiență renală și alte boli), plumbul este distribuit iar în sânge. Plumbul este absorbit de organism la fel de mult ca și calciul.

Simptomele resimțite în cazul intoxicației cu plumb și remediile naturiste de tratament

mar

La un un om adult intoxicația cu plumb crește tensiunea arterială, afectează rinichii, ficatul, dinții, oasele și creierul. La copiii mici intoxicațiile severe pot duce chiar la boli ale creierului, sistemului nervos, comă, convulsii și deces. În general expunerea la plumb provoacă simptome de hipertensiune arterială, anemie, scădera imunității, insuficiență renală, afecțiuni neurologice, probleme de concentrare, tulburări de comportament și scăderea performanțelor intelectuale.

Citește și:  B12 este singura vitamină solubilă în apă ce se depozitează în ficat – Ce efect are aceasta asupra sănătății ficatului?

Concentrația semnificativă de plumb în sânge și acumularea acestui metal toxic în organism au fost asociate și cu hiperactivitatea, tulburările comportamentale și autismul.

Pentru a preveni depunerea plumbului în țesuturi se folosesc suplimente alimentare de calciu și magneziu și nu din surse alimentare care conțin și mici cantități de plumb (cum este laptele de vacă). Algele și lucerna sunt surse de minerale esențiale pentru sănătatea organismului și au o mare cantitate de calciu și magneziu ce elimină depozitele de metale toxice din corp. Pentru detoxifierea organismului se poate folosi acidul alfa-lipoic sub formă de supliment nutritiv deoarece are proprietăți antioxidante excelente.

Mărul și mai ales pectina din măr ajută la eliminarea plumbului și a altor metale nocive din organism. Usturoiul este foarte important pentru sănătatea organismului deoarece are rol de protecție pentru imunitatea acestuia. Alte suplimente nutritive care conțin sulf și ajută la eliminarea plumbului sunt cele de lizină, cisteină și cistină.

Vitamina C și substanțele bioflavonoide inhibă efectele nocive ale plumbului în corp. Lecitina este recomandată pentru protecția membranelor celulare. Vitaminele din complexul B susțin activitatea sistemului nervos și elimină plumbul din creier. Vitaminele A și E sunt de asemenea recomandate deoarece au proprietăți antioxidante foarte bune și ajută în lupta împotriva radicalilor liberi care afectează sănătatea organismului.

Pentru a preveni intoxicația cu plumb trebuie să se renunțe la țigări și să se evite fumatul pasiv. În general când se cumpără orice produs (alimentar, cosmetic, farmaceutic) este indicat să se verifice eticheta acestuia, pentru a vedea ce substanțe conține. Nu este bine să se cumpere alimente, conserve, băuturi, care sunt depozitate în ambalaje ce au plumb sau sunt sudate cu plumb deoarece acest metal toxic se poate dizolva în înteriorul produsului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.