Sindromul Reye – recomandări și remedii naturiste pentru tratament

0
331
Deteriorarea integrității pielii în cazul Sindromului Reye, Foto: lookfordiagnosis.com

Există numeroase boli care afectează ficatul și creierului, iar una dintre acestea este sindromul Reye. Această maladie are efect negativ și asupra altor organe interne, iar cel mai frecvent apare la copiii cu vârsta între 4-12 ani.

Sindromul Reye ar putea fi provocat de tratamentul cu aspirină aplicat pentru boli virale, aceasta este concluzia la care au ajuns cercetătorii la începutul anilor ´80, pe baza studiilor efectuate. Cele mai multe cazuri de Sindrom Reye au apărut la copiii care au luat aspirină pentru infecțiile virale – gripă, vărsat de vânt. Astfel Sindromul Reye a fost asociat cu acest medicament administrat pentru tratarea durerilor la copiii cu infecții virale, dar a fost găsită și o legătură între sindrom și virusul Epstein-Barr, enterovirusuri și virusul gripal B.

Deteriorarea integrității pielii în cazul Sindromului Reye, Foto: lookfordiagnosis.com

Principalele simptome care apar în cazul acestei boli sunt: stările de vomă, febră, confuzie, amețeli, schimbări de personalitate, slăbiciune generală, deteriorarea auzului și aspectului pielii, dificultăți de vorbire, vedere dublă, palpitații, letargie. În cazuri grave pot să apară: paralizia mâinilor, stări de iritabilitate, agresivitate, paralizia picioarelor, convulsii, edem cerebral, coma, insuficiență respiratorie, afecțiuni ale creierului. Boala trebuie diagnosticată la timp pentru ca tratamentul să se aplice imediat pentru combaterea simptomelor și restabilirea în mare parte a stării de sănătate.

Pentru prevenirea acestei boli, copiii care prezintă simptome ce indică o deteriorare a stării de sănătate trebuie duși de urgență la medic. Indiferent că suferă de răceală, gripă sau altă boală, nu trebuie să ia medicamente fără recomandarea medicului. În plus mare atenție cu aspirina, aceasta nu se dă la copii pentru calmarea durerilor, un medic va stabili ce tip de analgezic și în ce doză se poate administra acestora.

Citește și:  Ce este presbiopia si cum poate fi corectata adecvat?

Pentru restabilirea în mare parte a stării de sănătate a bolnavilor cu acest sindrom se recomandă produse naturiste care sunt de forma unor suplimente de aminoacizi și vitamine. De exemplu, suplimentele de vitamina A și carotenoide ajută la formarea celulelor și îmbunătățirea aspectului pielii. De asemenea, vitamina A este bună nu doar pentru regenerarea și hidratarea pielii ci și pentru vedere. Uleiul de in este un produs natural care restabilește sănătatea prin conținutul său de acizi grași esențiali. Vitamina E combate radicalii liberi, iar vitamina B stimulează vindecarea organismului.

Pentru creșterea forței și rezistenței musculare se recomandă un complex de aminoacizi. Lecitina este bună pentru creier, memorie și furnizarea energiei în corp. Usturoiul este important pentru consolidarea sistemului imunitar și este la îndemâna tuturor. Nu trebuie să lipsească din alimentație.

Pentru buna funcționare a ficatului se pot folosi remedii din plante medicinale: lucernă, armurariu, păducel. În scopul refacerii pielii este indicat mușețelul, aloe vera și gălbenelele. Dacă apar stări de amețeală și slăbiciune trebuie să se bea ceai de ghimbir și mentă.

Din păcate sindromul Reye nu se vindecă, medicii pot doar să amelioreze simptomele prin diferite tratamente. Pacientul este spitalizat, monitorizat atent, se încercă susținerea organelor vitale: inima, plămânii, ficatul, creierul. Se hidratează corpul, se restabilește nivelului normal de glucoză și electroliți din sânge, iar în cazuri grave de inflamații și creșteri ale presiunii pe creier se intervine chirurgical.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.