Sofranul-otravitor (Oenanthe crocata), planta care contine neurotoxine

0
1881
Sofranul-otravitor (Oenanthe crocata), planta otravitoare, Foto: rxhomeo.com

Sofranul-otravitor este o planta perena care contine neurotoxine. Oamenii de stiinta botanisti au studiat structura moleculara a acestei plante si au analizat efectele toxice pe care le poate avea asupra organismului uman. Astfel au descoperit faptul ca toate partile plantei contin o toxina puternica care duce la incetinirea ritmului cardiac, provoaca spasme, convulsii, coma si deces, poate genera o paralizie faciala ale carei efecte se pot asemana cu ceea ce Homer numea ,,zambet sardonic” adica , rautacios, plin de sarcasm si batjocoritor”. Substantele toxice din planta provoaca contractii bruste si chinuitoare ale muchilor faciali, reusind astfel sa deformeze fata intr-un ras schimonosit, urat.

Sofranul-otravitor (Oenanthe crocata), planta otravitoare, Foto: rxhomeo.com

Sofranul-otravitor este o planta inalta de pana la 1,5 m, care se aseamana cu patrunjelul avand in vedere florile sale grupate in inflorescente albicioase umbelate. Are tulpina ramificata, striata, goala la interior, radacina cilindrica sau conica, galbena-ocru-portocaliu la interior, frunzele bazale bipenate sau tripenate.

Sofranul-otravitor (Oenanthe crocata) creste frecvent pe malurile raurilor, Foto: first-nature.com
Sofranul-otravitor (Oenanthe crocata) creste frecvent pe malurile raurilor, Foto: first-nature.com

Ca specie are denumirea stiintifica de Oenanthe crocata si face parte din familia Apiaceae sa Umbelliferaceae. Creste mai ales in zona mediteraneana, pe langa rauri, mlastini, pajisti intinse, in general in locurile marginale.

Citește și:  Siminichia (Cassia angustifolia), planta medicinala care vindeca constipatia cronica
Medicament homeopat Oenanthe Crocata 100% natural, Foto: clevedonpillflora.wordpress.com
Medicament homeopat Oenanthe Crocata 100% natural, Foto: clevedonpillflora.wordpress.com

In prezent planta se foloseste doar in homeopatie, la obtinerea unor preparate recomanate in tratamentul unor ameteli puternice insotite de stari de greturi si varsaturi. Unul dintre aceste produse este Oenanthe Crocata 100% natural, indicat in ameliorarea durerilor de spate, ale nervilor sciatic si crural, in calmarea durerilor de cap, tratarea amortelilor si durerilor de maini si picioare care apar la o raceala. Medicamentul homeopat se foloseste doar in doza recomandata de un medic specialist sau prezentata pe ambalajul produsului. Este contraindicat copiilor, femeilor gravide sau care alapteaza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.