Știați că mierea poate ajuta în cazul unei mahmureli?

0
225
Știați că mierea poate ajuta în cazul unei mahmureli

Deja se știe faptul că alcoolul consumat în exces afectează negativ sănătatea organismului. În plus, starea de mahmureală creată de alcool este oribilă în perioada următoare distracției. Durerea de cap, senzațiile de greață și vărsături, transpirația, amețeala și respirația urât mirositoare sunt doar câteva din simptomele caracteristice mahmurelii.

Știați că mierea ajută în cazul unei mahmureli?

Acest lucru a fost deja demonstrat de cercetători din Marea Britanie, mierea ajută în ameliorarea simptomelor rele care apar după beție. Prin substanțele pe care le conține, mierea stimulează organismul să proceseze alcoolul și să elimine toxinele acumulate datorită consumului excesiv de alcool.

Fructoza și alte elemente active din miere fac din acest produs natural un remediu excelent contra stărilor proaste pe care le creează excesul de alcool în organism, ele ajută la descompunerea alcoolului și la eliminarea acestuia din corp. Acetaldehida toxică care se produce sub influența alcoolului este transformată în acid acetic și consumat prin activitatea metabolică normală desfășurată de către organism.

miere

Dacă ai băut mult alcool mănâncă 2 linguri de miere și mergi la culcare, vei vedea că a doua zi, dimineața, nu vei avea nici o stare de mahmureală. Mierea are efect bun împotriva insomniei, hipertensiunii, stării de epuizare a organismului, influențează pozitiv activitatea organelor interne, funcția sistemului imunitar și nervos, este o sursă importantă de nutrienți, de acizi organici, minerale, vitamine și oligoelemente, necesare pentru menținerea sănătății fizice și psihice. Specialiștii în domeniul medical spun că mierea de albine ajută și în lupta împotriva dependenței de alcool.

Citește și:  Aminoacidul treonină și beneficiile sale în organism

Un pahar cu apă în care s-a pus 1-2 linguri de miere poate ajuta în caz de mahmureală în combaterea simtomelor. Dacă se adaugă și zeamă de lămâie se stimulează procesul de detoxifiere a corpului și se calmează stomacul. Tot cu efect calmant pentru intestine este și ceaiul de cimbru care ameliorează și durerile musculare care apar alături de alte simptome ale mahmurelii.

Pentru creier și sistemul nevos sunt indicate suplimentele de vitamine din grupul B și mai ales de vitamina B12. Vitamina C este un puternic antioxidant eficient pentru detoxifierea corpului și eliminarea alcoolului din organism, pentru combaterea atacului nociv al radicalilor liberi și susținerea sistemului imunitar.

Sucul de varză proaspătă amestecat cu suc de roșii ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge și la calmarea simptomelor rele de la stomac. Roșiile sunt recomandate persoanelor care au consumat mult alcool deoarece ajută la metabolizarea acestei băuturi în corp, la revitalizarea organismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.