Știați că persoanele cu diabet sunt mai predispuse unui atac cerebral?

0
63
Diabetul, o boală care poate produce complicații grave dacă nu este ținută sub control prin tratament, Foto: hungryforchange.tv

Diabetul crește riscul de atac cerebral și atac de cord. Aceasta este concluzia la care au ajuns specialiștii în domeniul medical în urma studiilor făcute pentru a găsi remedii ce ajută la reducerea apariției unor asemenea boli grave.

Un nivel ridicat de zahăr în sânge poate fi periculos pentru sănătatea corpului dar și pentru inimă și creier. În cazul persoanelor care suferă de diabet se formează așa numitele trombocite ,,lipicioase” care pot adera ușor la pereții vaselor de sânge și astfel crește riscul de boli de inimă. Trombocitele ,,lipicioase” se încheagă mai ușor și de aceea pot bloca vasele de sânge și deci pot duce la apoplexie, embolism, atac cerebral și atac de cord.

Diabetul, o boală care poate produce complicații grave dacă nu este ținută sub control prin tratament, Foto: hungryforchange.tv

În diabetul zaharat nivelul de zahăr din sânge poate crește temporar și astfel poate afecta vasele de sânge mici și mari și chiar și nervii. Riscul de a dezvolta ateroscleroză, atac cerebral și atac de cord este mai mare la un pacient cu diabet deoarece dezvoltarea aterosclerozei este mai mare și deteriorarea fluxului sanguin de asemenea destul de ridicată. Ateroscleroza este o complicație vasculară gravă a bolii diabet deoarece apar modificări de intimă arterială, se produc plăci ateromatoase în intima arterelor mijlocii, rezultă îngustarea lumenului și se intensifică predispoziția la ocluzia extremităților arterelor și arterelor coronare. Prin reducerea lumenului arterei se produc dureri anginoase la efort fizic și apare insuficiența circulatorie. Ateroscleroza poate fi cauza leziunilor și îngroșărilor intimei, a producerii necrozei și a depunerii de lipide și colesterol.

Citește și:  Recomandări de tratament pentru persoanele cu miastenia gravis

Alte complicații ale diabetului sunt producerea cataractei, pielonefritei, retinitei, scăderea acuității vizuale, apariția leziunilor cutanate și riscul de atac cerebral. Cercetătorii au demonstrat că un pacient care nu a fost diagnosticat cu diabet și a suferit un accident vascular cerebral a avut un control mai mic al factorilor de risc al atacului cerebral decât unul care știa că are diabet și urma un tratament pentru a ține boala sub control și a reduce simptomele create de aceasta.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.