Știați că persoanele optimiste trăiesc de obicei mai mult decât cele pesimiste?

0
173
Știați că persoanele optimiste trăiesc de obicei mai mult decât cele pesimiste

Se spune că fericirea este o stare armonioasă a minții, este cel mai bun medicament natural pentru organism. Prin ea avem gânduri plăcute care ne oferă o stare de bine. Important este să ne putem controla gândurile negative și acest lucru se poate face treptat, încercând să fim mai optimiști, să ne gândim frumos, să fim recunoscători pentru ceea ce avem bun în viața noastră.

Știați că persoanele optimiste trăiesc de obicei mai mult decât cele pesimiste? Starea interioară de bine creată de gândurile frumoase va genera o sănătate din ce în ce mai bună, organismul nostru va funcționa corect și energia în corp va fi mai mare. Chiar și simțurile devin mai eficiente în sfera percepției. Gândurile negative sunt caracteristice oamenilor pesimiști și duc la nefericire.

Această stare se reflectă asupra corpului, este cauza principală a îmbolnăvirii. Când ești optimist ai o stare de expansiune energetică care este benefică pentru întregul organism. Se spune că fericirea poate deveni o obișnuință mentală armonioasă care se poate învăța și dezvolta.

Ideea este să nu ne lăsăm copleșiți de stările negative, să nu interpretăm evenimentele ca afronturi la adresa noastră, să ne debarasăm de sentimentele negative: de mânie, invidie, etc.

Mult mai bine este să observăm cu atenție tot ceea ce este pozitiv și benefic în jurul nostru pentru ființa noastră, să ne eliberăm de energiile negative, de evenimentele dizarmonioase ce ne înconjoară, să ne ridicăm deasupra acestora și să fim câștigători prin faptul că am reușit să ne păstrăm o atitudine potrivită, optimistă.

Pacea sufletească este o stare mentală a oamenilor optimiști. Astfel de oameni pot fi și ei dezamăgiți, deprimați, însă ei reușesc să se ridice, la ei un astfel de disconfort nu durează mult timp.

persoanele optimiste trăiesc de obicei mai mult

Orice eșecuri pe care le-au suferit le creează o stare rea pe termen scurt deoarece ei sunt convinși că totul se va termina cu bine. Ei se remontează, au credința că vor găsi soluții, că vor reuși să facă față crizelor și problemelor.

A fi optimist înseamnă să vezi partea bună a evenimentelor, să îți controlezi starea interioară, să îți menții seninătatea sufletului și astfel să te afli într-o stare bună de sănătate, de calm și armonie cu natura. Personalitatea este importantă pentru un optimist, o astfel de persoană va ști întotdeauna cum să rezolve o situație și să nu se lase compleșit de greutăți.

Citește și:  Știați că oamenii aleargă cu aproximativ 30% mai mult atunci când ascultă muzică?

Va absorbi energiile benefice și nu își va pierde deloc încrederea. Trebuie să ai o gândire pozitivă, să dai dovadă de entuziasm față de orice idee nouă și să-ți urmărești mereu scopurile și aspirațiile. Un om optimist trece mai ușor peste greutăți, are o atitudine pozitivă față de evenimentele noi care apar în calea lui, empatizează și are capacitatea de a observa ,,partea plină a paharului” în orice situație.

Nu iși face griji inutile ci încearcă să găsească soluții și pentru a scăpa de stres iși găsește preocupări deconectante. A-ți face griji în plus nu poate duce decât la stări rele, la supărare accentuată, la depresie. Orice eșec în viață nu trebuie interpretat mereu negativ, el trebuie analizat cu luciditate. Dacă te învinuiești meru nu faci decât să-ți accentuezi în continuu o stare interioară nocivă, când, ar trebuie să îți asumi cu responsabilitate viața și să schimbi ceva.

Gândirea unui om optimist este pozitivă, iar cea a unuia pesimist este catastrofică. Pesimistul se gândește mereu că va eșua, că nu are noroc, în timp ce optimistul crede mereu în noi posibilități, că va avea noroc, că încercarea moarte n-are. Schimbarea stării interioare este un prim pas spre a deveni mai optimist.

Gândește-te la zâmbetul unui copil sau ascultă o muzică plăcută și vei vedea că starea ta se schimbă imediat. Fii o persoană surâzătoare și vei simți că vei dobândi o stare armonioasă, vei avea încrederea că treptat toate problemele se vor rezolva. Un om care zâmbește aduce bucurie în sufletul celor din jurul lui.

Fii optimist, plin de veselie, vezi partea bună a lucrurilor și nu purta resentimente nimănui. Iubește-te pe tine, traiește în armonie cu tine și cu cei din jur. Fii recunoscător pentru fiecare lucru bun care ți se întâmplă și vei vedea că vei trăi și altele la fel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.