Știați că sângele de porc este considerat un aliment hrănitor în China?

0
1552
Știați că sângele de porc este considerat un aliment hrănitor în China

În China sângele de porc este apreciat pentru faptul că are mult fier. Se spune chiar că fierul din sângele de porc este mai bun decât cel din farmacii deoarece este organic, deci superior sângelui anorganic.

Potrivit dr. Sun Zhongshan sângele de porc este un aliment hrănitor, care vindecă oboseala cronică, anemia și consolidează sistemul imunitar al organismului.

Sângele de porc este consumat de chinezi fiert în aburi și amestecat cu sare și puțin ulei. În China dar și alte țări asiatice se consumă carne de porc în sânge, dar și carne de gâscă, de rață sau de pui în sânge.

În Filipine este apreciat de localnici un preparat din măruntaie, sânge de porc și ardei iuți numit dinuguan.

Dinguan, sange de porc aliment hranitor in China
Dinguan, sange de porc aliment hranitor in China

În Vietman se gătesc tăiței sau terci de orez cu sânge de porc. În China se prepară și un preparat afrodisiac de șarpe în sânge care este consumat și în Vietnam. Supa Batchoy este o rețetă din Filipine care se realizează din carne și organe de porc, sânge de porc, tăiței, orez și condimente.

Citește și:  Regim alimentar potrivit pentru fiecare grupă sanguină 0, A, B și AB pentru o sănătate mai bună

La noi în țară este cunoscută reteța de sângerete care are următoarele ingrediente: carne de porc, sânge de porc, slănină, sorici, ceapă, sare și piper. De asemenea salamul din carne, ficat, slănină și sânge de porc este o altă rețetă tradițională care se aseamănă cu cea de sângerete.

Aceasta însă conține mai multe ingrediente și anume: ficat, slănină, carne de porc, sânge de porc, usturoi, lapte, ceapă, pâine prăjită, spaghete, piper măcinat și piper boabe, sare, boia de ardei dulce, mate și frunze de dafin.

Video – Mod de preparare a preparatului culinar dinuguan:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.