Știați că sângele de porc este considerat un aliment hrănitor în China?

0
538
Dinuguan, Foto: jasminescafe.com.au

În China sângele de porc este apreciat pentru faptul că are mult fier. Se spune chiar că fierul din sângele de porc este mai bun decât cel din farmacii deoarece este organic, deci superior sângelui anorganic. Potrivit dr. Sun Zhongshan sângele de porc este un aliment hrănitor, care vindecă oboseala cronică, anemia și consolidează sistemul imunitar al organismului.

Dinuguan, Foto: jasminescafe.com.au

Sângele de porc este consumat de chinezi fiert în aburi și amestecat cu sare și puțin ulei. În China dar și alte țări asiatice se consumă carne de porc în sânge, dar și carne de gâscă, de rață sau de pui în sânge.

În Filipine este apreciat de localnici un preparat din măruntaie, sânge de porc și ardei iuți numit dinuguan.

În Vietman se gătesc tăiței sau terci de orez cu sânge de porc. În China se prepară și un preparat afrodisiac de șarpe în sânge care este consumat și în Vietnam. Supa Batchoy este o rețetă din Filipine care se realizează din carne și organe de porc, sânge de porc, tăiței, orez și condimente.

Citește și:  Cand a fost inventat endoscopul? Ce investigheaza?
Supa Batchoy din carne și organe de porc, sânge de porc, tăiței, orez și condimente, Foto: panlasangpinoymeatrecipes.com
Supa Batchoy din carne și organe de porc, sânge de porc, tăiței, orez și condimente, Foto: panlasangpinoymeatrecipes.com

La noi în țară este cunoscută reteța de sângerete care are următoarele ingrediente: carne de porc, sânge de porc, slănină, sorici, ceapă, sare și piper. De asemenea salamul din carne, ficat, slănină și sânge de porc este o altă rețetă tradițională care se aseamănă cu cea de sângerete. Aceasta însă conține mai multe ingrediente și anume: ficat, slănină, carne de porc, sânge de porc, usturoi, lapte, ceapă, pâine prăjită, spaghete, piper măcinat și piper boabe, sare, boia de ardei dulce, mate și frunze de dafin.

Sângerete, preparat tradițional din carne și sânge de porc, Foto: travelingeast.com
Sângerete, preparat tradițional din carne și sânge de porc, Foto: travelingeast.com

Video – Mod de preparare a preparatului culinar dinuguan:

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.