Știați că sfecla roșie elimină efectul nociv al antibioticelor?

0
640
Știați că sfecla roșie elimină efectul nociv al antibioticelor

Cele mai multe antibiotice nu afectează doar agenții patogeni vinovați de declanșarea unei boli ci și flora bacteriană prietenoasă din intestin care ajută la buna funcționare a organismului. Antibioticele sunt medicamente prescrise frecvent de medic pentru tratamentul multor boli și afecțiuni dar care au efecte secundare nedorite.

Cele mai frecvente astfel de efecte sunt infecțiile fungice care au acțiune nocivă asupra corpului. De asemenea, prin folosirea antibioticelor se inhibă microflora prietenoasă din organism, este afectat mecanismul corpului de a produce energie, este îngreunată respirația celulară, este scăzut sistemul imunitar, apare o stare de slăbiciune, oboseală și letargie.

Pentru a preveni astfel de boli, afecțiuni și efecte secundare datorate consumului de medicamente este indicat să se folosească antiboticele naturale – și anume usturoiul, ardeiul iute și ceapa – care stopează acțiunea nocivă a agenților patogeni și mențin sănătatea. Mai mult decât atât, usturoiul are bune proprietăți antifungice.

Știați că sfecla roșie elimină efectul nociv al antibioticelor? Sfecla roșie are acid folic și vitamine din complexul B care au efect de contracarare a acțiunii secundare nocive a antibioticelor.

sucul de sfecla rosie

Sfecla roșie are substanțe cu efect în producerea bacteriilor bune în intestin. Sucul din sfeclă rosie întărește sistemul imunitar, stimulează formarea globulelor roșii, curăță sângele și ficatul, combate oboseala, anemia, insomnia, scade nivelul de colesterol din sânge, normalizează tensiunea arterială, previne formarea cheagurilor de sânge, detoxifică organismul.

Citește și:  Află cum te poți îmbolnăvi ușor de candidoză și cum poți preveni această boală

Frunzele de leurdă sunt de asemenea eficiente în combaterea efectului nociv al antibioticelor. Leurda are adenozină cu efect bun în relaxarea mușchilor și calmarea sistemului nervos central. Leurda are acțiune benefică asupra stomacului, reduce disconfortul, elimină viermii intestinali, anihilează efectul negativ al radicalilor liberi. Mirosul frunzelor de leurdă este puternic ca de usturoi, iar beneficiile sunt excelente pentru organism, ajută în detoxifierea corpului și consolidarea sistemului imunitar.

Tarâțea de grâu este un produs natural bogat în vitamine din complexul B, fibre, magneziu, cupru, potasiu, fier, iod, mangan, vitamina A și E. Tărâțea de grâu este un excelent antidot antibiotic, îmbunătățește funcția sistemului nervos, digestiv, cardiovascular și muscular, reglează activitatea tractului gastro-intestinal, menține echilibrul hormonal, calmează stările de nervi, ajută la regenerarea țesuturilor și creșterea imunități organismului.

Fulgii de tărățe de grâu scad nivelul de glucoză din sânge, echilibrează funcția stomacului prin vitamina B3 care stimulează producția de suc gastric. Celuloza din tărâțe de grâu se imbibă cu apă și are efect de absorbție ca un burete a toxinelor din organism și mai ales a celor care se găsesc în intestine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.