Știați că unele rujuri conțin solzi de pește?

0
419
Știați că unele rujuri conțin solzi de pește

Din ce anume este făcut rujul de buze? Probabil nu v-ați imaginat că ar conține solzi de pește sau mai bine spus particule din solzi de pește. În general rujurile sunt o combinație de uleiuri, ceară, substanțe emoliente, antioxidanți și alte substanțe, cam așa ar trebui să fie compoziția lor.

Desigur există diverse tipuri de uleiuri și de ceară. La fabricarea rujurilor sunt folosite chiar și uleiurile minerale, ceara de albine, uleiul de măsline, lanolina, untul de cacao, uleiul de cocos, vaselina. O mare gamă de rujuri au un aspect lucios. De ce? Pentru simplul fapt că au în compoziția lor ulei de ricin sau pur și simplu grăsime de porc. Aceste ingrediente apar la mai mult de 50% din rujurile care se produc în SUA.

Rujurile sunt de culori diverse, iar acestea sunt date de alte ingrediente care din păcate nu sunt naturale, în majoritatea cazurilor sunt artificiale. Se folosesc coloranți artificiali, pigmenți organici și anorganici, substanțe chimice care sunt amestecate și oferă nuanțe de culori foarte variate, de roz, roșu, etc. Dioxidul de titan este folosit pentru tonurile de culoare roz.

Citește și:  Pierderea in greutate cu dieta Hamptons

rujuri solzi de peste

Pentru realizarea rujurilor toate ingredientele atent alese pentru cerințele produsului se macină, se amestecă, se încălzesc, se toarnă în matrițe metalice, apoi se răcesc, iar prin păstrare la rece rujurile se întăresc.

Rujurile cu luciu au particule din solzi de pește sau extract de perlă. Acest lucru le face să fie strălucitoare pe buze. Extractul de perlă este din solzii de pește, din hering sau alte specii. Bismutul sau oxiclorura de bismut apare în compoziția rujurilor deoarece și ea are un efect strălucitor, este o perlă sintetică.

Partea rea este că aceste ingrediente pot provoca reacții alergice la unele persoane, atunci când ele le folosesc, când rujurile vin în contact cu pielea buzelor. Siliciul este și el folosit la fabricarea rujurilor, el oferă o nuanță sclipitoare la rujurile transparente. Uleiurile dau luciu la buze, sunt folosite la realizarea acestor produse cosmetice iar ceara apare la rujurile transparente și rezistente.

Rujurile de calitate superioară au agenți de umezire, aminoacizi, colagen, vitamina E, aloe vera, elemente pentru protecție solară sau împotriva razelor ultraviolete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.