Te plângi mereu de dureri menstruale? – Fumatul pasiv poate înrăutăți durerile menstruale

0
267
Te plângi mereu de dureri menstruale - Fumatul pasiv poate înrăutăți durerile menstruale

Fumatul activ sau pasiv are efect negativ asupra stării de sănătate, scade speranța de viață, deoarece poate introduce în organism numeroase substanțe toxice și cancerigene. Specialiștii în domeniul medical au asociat fumatul cu mai multe tipuri de cancer (de plămâni, gură, gât, esofag), cu sănătatea dentară, bolile cardiovasculare, afecțiunile pielii, apariția ridurilor, bolile respiratorii dar și cu problemele legate de sexualitate.

Fumatul pasiv poate înrăutăți durerile menstruale. Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetătorii deoarece au descoperit că fluxul de sânge este redus prin fumat și pot apărea așa numitele crampe. În concluzie, femeile care fumează pasiv sau activ pot suferi de dureri menstruale mai mari. Desigur cele mai afectate sunt femeile care fumează activ pentru că sunt mai expuse nicotinei. Consumul de alcool este un alt factor de risc pentru sănătate și poate accentua durerile din timpul menstruației.

Multe femei au dureri menstruale foarte mari în fiecare lună deoarece fumează. Astfel de simptome sunt accentuate și însoțite și de dureri de spate, amețeli, dureri de cap, stări de greață și crampe abdominale. Stilul de viață își pune amprenta asupra sănătății, de aceea trebuie să nu se facă excese și este necesar să se renunțe la vicii. Fumatul este unul din vicii, la fel și alcoolul. Nicotina și alcoolul pot afecta starea de sănătate, pot agrava anumite simptome care sunt cauzate de alte suferințe ale corpului.

fumat pasiv

Stresul și surmenajul pot accentua de asemenea durerile menstruale și trebuie diminuate. Ideea că prin fumat scapi de stres și supărare este greșită, nicotina nu te ajută să depășești astfel de stări nefaste din viața ta, din contră ea are efecte negative, poate agrava simptomele și crește riscul de boli. Toxinele din nicotină deteriorează sănătatea organismului, și chiar poate cauza boli grave deoarece inima pompează sângele mai greu.

Citește și:  Dureri care nu este bine să le neglijaţi – Crampele musculare la gambe

Fumatul este un dușman al sănătății, poate produce cancer pulmonar, cancer de vezică urinară, cancer cervical, cancer renal, mamar, cancer de gură, gât, buze, laringe și esofag. Prin fumat se scade absorbția de insulină în organism și deci se agravează diabetul sau se crește riscul de dezvoltare a acestei boli grave.

Efectul nociv al fumatului se manifestă și asupra sângelui, deoarece facilitează lipirea grăsimii de pereții arteriali, formarea cheagurilor de sânge și creșterea pericolului de a dezvolta boli cardiace. Nicotina se acumulează pe pereții vaselor de sânge ca niște plăci reziduale pe pereții arteriali, iar în plus prin monoxidul de carbon și alte gaze care sunt în fumul de tutun și care înlocuiesc oxigenul se mărește ritmul cardiac și nevoia de oxigen a inimii.

Fumatul afectează vitalitatea sexuală a bărbaților, scade nivelul de hormoni sexuali, distruge sperma, scade dorința sexuală, poate duce la impotență și chiar la sterilitate. Copiii care au părinți fumători au un risc crescut de a suferi de astm, tuse, bronșită, pneumonie, boli respiratorii. Fumatul este cauza respirației urât mirositoare, a dinților stricați, a apariției ridurilor, a multor probleme de sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.