Tinctura de propolis – remediu naturist recomandat de medicii specialiști în tratarea polipilor colonului

0
1285
Tinctura de propolis – remediu naturist recomandat de medicii specialiști în tratarea polipilor colonului

Tinctura de propolis este un produs naturist care are numeroase aplicații medicale pentru sănătate. Acest preparat are proprietăți vindecătoare și este folosit pentru uz intern și extern. Avantajul este că tinctura de propolis îndeplinește rolul de ,,medicament” și ajută în tratamentul bolilor de piele, afecțiunilor respiratorii, problemelor intestinale, răcelii, herpesului zoster, bolilor virale, ulcerațiilor de la nivelul gurii, nasului, verucilor, înțepăturilor de insecte, leziunilor, rănilor, bolilor gastrointestinale, etc.

Tinctura de propolis este un excelent remediu naturist pentru tratamentul polipilor colonului. Se folosește astfel: în prima zi se administrează o picătură de tinctură de propolis la 10-15 ml ceai din plante medicinale; în ziua a doua se pun două picături de tinctură de porpolis la 10-15 ml ceai.

Acest tratament se face timp de 25 de zile. În fiecare zi se adaugă câte o picătură de tinctură de propolis în plus în ceai. Astfel se ajunge la 25 de picături de propolis în a 25-a zi de tratament. După acest tratament se face 7 zile pauză, apoi dacă este necesar tratamentul poate fi repetat. Cel mai indicat este ceaiul de mușețel pentru a fi amestecat cu tinctura de propolis.

Citește și:  Curcuma (Curcuma amada), planta medicinala care vindeca raceala

propolis

Indiferent de tipul tincturii de propolis, mai diluată sau pură, cert este că poate fi folosită atât pentru uz intern cât și extern. Se poate achiziționa din farmacii, magazinele naturiste, magazine online.

Propolisul este o substanță rășinoasă, cafenie, cleioasă, lipicioasă, care se realizează din miere, ceară, mugur de plop sau alt copac: salcie, brad, molid, castan. Rășina este amestecată cu o secreție specială, dar și cu ceară și polen, albinele lucrătoare fiind cele care colectează această rășină. Propolisul se dizolvă în alcool și astfel rezultă tinctura din această substanță. La 100 ml alcool de 86 de grade se adaugă 20 g propolis.

Tinctura de propolis are numeroși nutrienți din plante care acționează benefic în combaterea virușilor și bacteriilor. Proprietățile antiinflamatorii și vindecătoare ale acestei substanțe sunt apreciate în medicina tradițională și de aceea tinctura de propolis este un bun remediu pentru tratamentul iritațiilor pielii și mucoaselor și pentru alte boli ale pielii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.