Tipurile de cuarț – vindecare și beneficii aduse în viața de zi cu zi

0
439
Tipurile de cuarț – vindecare și beneficii aduse în viața de zi cu zi

Există mai multe tipuri de cuarț, acestea arată diferit și desigur nu au același efect, ele se folosesc potrivit nevoilor specifice fiecărui individ în parte.

Astfel de pietre sunt folosite frecvent la realizarea diferitelor obiecte decorative sau bijuterii handmade, cel mai frecvent la brățări, coliere și inele.

Cianitul

Cianitul este numit ,,safirul săracilor” deoarece are un colorit albastru deosebit cu reflexii verzui și este un cuarț transparent folosit pentru energizare. Acest cristal are o formă alungită și nu trebuie curățat ca alte cristale de cuarț deoarece nu acumulează energii negative.

Cianitul poate fi folosit de oricine, este o piatră semiprețioasă cu efect benefic pentru organism, combate stresul, are proprietăți vitalizante, purificante, de refacere a stării de sănătate în perioada de convalescență, de îmbunătățire a starii sistemului circulator, a memoriei și a tonusului corporal.

Cianitul este recomandat mai ales persoanelor care nu sunt hotărâte și care sunt predispuse spre aventuri amoroase deoarece este un cuarț care induce dorința de stabilitate și fidelitate, de a analiza bine situația și a elimina iluziile periculoase.

Agatul

Agatul este un tip de cuarț folosit drept talisman, deoarece simbolizează longevitatea, sănătatea și prosperitatea. Proprietățile curative ale agatului sunt de eliminare a fricii, de tratare a insomniei, de ameliorare a crampelor, a durerilor de articulații, a bolilor gastrice, a infecțiilor și de detoxifiere a organismului.

Ametistul

Ametistul fascinează prin coloritul violet și este o piatră care oferă energie ce poate ajuta în multe situații. Piatra iși poate pierde din culoare dacă este expusă mult timp la lumină și căldură.

Citește și:  Cum îți poți îmbunătăți capacitatea de atenție și viața?
ametist
ametist

Grecii consideră că ametistul este un excelent remediu contra beției. Ametistul este recomandat în cazuri de: anxietate, dependență de droguri, halucinații, nevroze, stres, traume, dependență de nicotină, hiperactivitate, isterie, pentru că are putere vindecătoare.

Are efect bun asupra minții, crește puterea de concentrare, capacitatea de gândire și acțiune, elimină tendința de a avea un comportament nervos și anumite dependențe, induce un somn liniștit, calmează durerile, oferă o stare interioară de bine.

Citrinul roz

Citrinul roz captează atenția prin coloritul galben pal strălucitor și mici impurități de fier. Nuanțele sale sunt foarte variate, de auriu, galben ca mierea, galben ca portocala, galben deschis ca lămâia, etc.

Acest cristal de cuarț este foarte frumos pentru bijuterii, în plus se spune că ar avea și proprietăți magice și medicinale. Citrinul ajută în tratamentul bolilor gastro-intestinale, cistitei, durerilor de cap, pielonefritei, insomniei și depresiei.

Malahitul

Malahitul este un alt tip de cuarț care mărește puterea de concentrare. În plus are și efect spiritual, de a crește farmecul personal, senzualitatea și frumusețea. Prin malahit se îmbunătățește încrederea în sine, capacitatea de seducție, piatra este recomandată îndeosebi pentru femei.

Malahitul este o piatră de cuarț foarte specială, revigorantă, perfectă pentru creșterea puterii intuitive și consolidarea ambiției în atingerea idealurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.