Tipurile de palpitații și efectul acestora asupra organismului persoanei care suferă de aceste senzații

0
245
Palpitații cardiace, Foto: rebels-health.com

Palpitațiile sunt caracteristice multor boli și sunt senzații de percepție a pulsațiilor cardiace. În mod normal ritmul cardiac nu este perceput de om dacă intensitatea, frecvența și ritmul sunt corecte. Dacă apar schimbări cu privire la astfel de carcateristici și dacă bătăile inimii sunt simțite intens se poate spune că apar palpitații sau senzații incomode de percepție a pulsațiilor. Când apar frecvent astfel de pulsații este necesar să se meargă la medic pentru a afla dignosticul, ce boală le-a produs și pentru a urma un tratament.

Palpitații cardiace, Foto: rebels-health.com

Palpitațiile sunt cardiace și constau în tulburări de ritm iar de cele mai multe ori sunt cauzate de miocardite sau inflamația miocardului, de pericardite și de ischemia cardiacă. Palpitațiile sunt simptome ce apar din cauza unor boli, ele nu reprezintă o boală sau o afecțiune. Aritmiile și tahicardiile sunt asociate cu palpitațiile, deoarece ritmul bătăilor inimii este perturbat.

Palpitații, Foto: kaskus.co.id
Palpitații, Foto: kaskus.co.id

Palpitațiile sunt și extracardiace și se datorează consumului de anumite medicamente (atropină, efedrină și altele), de cafea, ceai negru, ceai verde, alcool; sunt produse din cauza afecțiunilor glandei tiroide, fumatului, hipoglicemiei, anemiei, tulburărilor hidroelectrolitice, aerofagiei, asteniei neuro-circulatorii, litiazei biliare. Migrena dă dureri de cap combinate cu palpitații, stări de greață și vărsături, vedere încețoșată. Palpitațiile apar și în cazuri de depresie, stres, anxietate, oboseală accentuată. Bolile circulatorii și de inimă pot da astfel de senzații de percepție a pulsațiilor cardiace dar și alte stări neplăcute, tulburări respiratorii, sensibilitate la căldură, scăderea în greutate. Femeile aflate la menopauză pot avea uneori palpitații și transpirații.

Citește și:  Iată care sunt cele mai importante măsuri de prim ajutor în caz de acces epileptic minor
Anemia, scăderea numărului de eritrocite din sânge sau himinuarea conținutului de hemoglobină din eritrocite, Foto: myhealthblogs.com
Anemia, scăderea numărului de eritrocite din sânge sau diminuarea conținutului de hemoglobină din eritrocite, Foto: myhealthblogs.com

Anemia produce astfel de simptome deoarece inima bate mai repede, de aceea trebuie făcute analize de sânge și aplicat un tratament pentru normalizarea numărului de celule roșii din sânge sau a eritrocitelor, dar și pentru cantitatea de hemoglobină sau de pigment roșu din sânge.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.