Lumea incearca sa manance sanatos pentru a preveni aparitia bolilor, insa care alimente se afla in top 10 alimente anti-imbatranire ce pot fi consumate pentru mentinerea sanatatii organismului si pielii? Stim sa mancam cat de multe legume si fructe in stare cruda sau gatite, sa nu exageram cu sarea si grasimea, insa daca dorim sa ne mentinem tinereatea, cum putem actiona asupra dietei zilnice pentru a se observa ameliorari sau stagnari ale aparitiei ridurilor?
Cremele hidratante si ingrijirea zilnica sunt de ajuns pentru a ne pastra tineri, sau trebuie sa avem grija si ce „benzina” bagam in „ masina” pentru a functiona cat mai bine si a pastra sanatatea interioara si exterioara?
Legume verzi
In top 10 alimente anti-imbatranire se afla legumele verzi. Salatele de diferite tipuri contin nutrienti si calciu care ajuta la intretinerea sanatatii oaselor, protejeaza impotriva degenerarii cognitive si previn aparitia bolilor de ochi. Varza sau broccoli ajuta foarte mult la sanatate, reducand in aceeasi masura si pierderile de memorie. Broccoli gatit la aburi isi pastreaza nutrientii necesari si reprezinta o sursa bogata de fibre. In plus, ajuta la scaderea greutatii corporale si lupta impotriva bolilor de inima datorita continutului bogat de beta-caroten si vitamina C.
Afine
Din top 10 alimente anti-imbatranire si anti-riduri fac parte si afinele. Desi sunt fructe mici care se gasesc sporadic in natura, neavand parte de prea multa publicitate, afinele abunda in nutrienti si substante necesare organismului, care previn riscurile aparitiei multor afectiuni. Aceste mici fructe inchise la culoare contin vitamina C pentru regularizarea circulatiei sangvine si saruri si minerale care ajuta organismul in lupta cu inaintarea in varsta. Afinele au un continut bogat de potasiu, reducand supra-aglomerarea celulelor cu lichid si retentia de lichide in organism.
Avocado
Din lista de top 10 alimente anti-imbatranire nu putea lipsi nici avocado. Un fruct ceva mai exotic pentru romani, insa totodata iubit, avocato abunda in vitamina E si antioxidanti, contribuind la stralucirea parului si a pielii. Avocado are si un continut bogat de substante necesare hranirii si regenerarii pielii, ajutand totodata la complexia sanatoasa a pielii.
Scortisoara
Scortisoara stimuleaza intregul sistem, il incalzeste si actioneaza drept tonic al sistemului circulator. In plus, aceasta ajuta la combaterea oboselii cronice. Doar cateva grame zilnic pot face minuni pentru organism si pentru sanatate. Tot ce trebuie sa faceti este sa presarati putin praf de scortisoara pe cereale, pe desert sau chiar in salata de fructe. Gustul este garantat! Iar beneficiile anti-imbatranire nu vor ezita sa apara.
Ciocolata
Cine spune ca ciocolata nu este buna pentru organism? Aceasta se gaseste chiar si in top 10 alimente anti-imbatranire! Ce-i drept, este vorba despre ciocolata neagra, mai amara, care contine peste 70% cacao. Acest tip de „dulcegarie” contine vitamina B si proteine care imbunatatesc starea parului si a pieli. In doze mici, aceasta poate produce efecte benefice asupra organismului, insa daca o veti consuma fara masura, puteti ajunge sa dezvoltati afectiuni destul de serioase.
Ulei de canepa
Uleiul de canepa poate ca nu este cunoscut la scara larga, insa acesta aduce beneficii majore organismului daca este consumat cu regularitate, fiind destul de maleabil. Uleiul de canepa poate fi folosit la aproape orice: maioneza, salate, sosuri, dovedindu-se un bun candidat natural la sanatate, ce contine grasimi saturate si aminoacizi esentiali. Uleiului de canepa nu ii lipseste nici vitamina E, un adevarat antioxidant care se foloseste in crearea cremelor hidratante de corp ce contribuie la lupta pielii impotriva imbatranirii.
Anghinare
Anghinarea, o leguma subestimata de multi, isi gaseste locul in top 10 alimente anti-imbatranire. Desi are o reputatie indoielnica pentru ca fermenteaza repede si duce la flatulenta, anghinarea contine si nutrienti necesari protejarii si regenerarii celulelor. O sursa bogata de potasiu, aceasta leguma mentine inima sanatoasa si ajuta la regenerarea celulelor.
Fasole
Nici fasolea mare nu lipseste din lista alimentelor care combat efectele imbatranirii. Acestea sunt bogate in potasiu, fibre si zinc, ce ajuta la mentinerea sub control si reducerea colesterolului, protejand astfel si impotriva atacurilor de cord. Proteinele sunt arma esentiala cand vine vorba de fasole mare, acestea avand beneficii mult mai ridicate decat proteinele din carne. In plus, fasolea mare poate fi folosita in tot felul de mancaruri si sosuri, ceea ce o transforma intr-un adevarat aliment necesar dietei zilnice.
Varza rosie
Top 10 alimente anti-imbatranire si anti-rid continua cu varza rosie. Un nou trend in America la ora actuala este dieta bazata pe mancare de culoare violet. Asta se intampla pentru ca aceste alimente (legume si fructe) contin o cantitate mult mai mare de antioxidanti decat alte alimente si protejeaza organismul de cancer. Varza rosie nu face exceptie, luptand cu ridurile si indepartandu-le pe cele recente.
Vin rosu
Licoarea sufletului, paharul zilnic de vin rosu ajuta foarte mult organismul si lupta si cu ridurile. Nu putea deci lipsi din top 10 alimente anti-imbatranire. Vinul rosu protejeaza organismul de boli ale inimii, astfel ca un pahar de vin rosu pe zi reprezinta sanatate curata. Pielita strugurilor rosii are si ea efecte pozitive asupra pielii, scazand riscul aparitiei cancerului si inflamatiilor. Paharul de vin rosu zilnic nu este deci doar un mit, ajutand foarte mult in lupta cu timpul si cu efectele acestuia asupra pielii noastre.