Trandafirul desertului (Adenium)

0
1371
Trandafirul desertului (Adenium)

Trandafirul desertului (Adenium) reprezinta o planta originara din Africa ce iubeste caldura si desertul. Aceasta planta este una strict ornamentala pentru ca tulpina sa este otravitoare. Dupa ce intrati in contact cu ea, spalati-va neaparat pe maini.

Adenium este o planta exotica ce necesita destul de  multa ingrijire si atentie, insa invesleste orice incapere si aduce noroc si prosperitate. Vorbele populare spun ca aceasta planta nu creste daca nu este lasata in mediui ei natural. Se pare insa ca acest lucru nu este tocmai adevarat, drept dovada stand plantele din apartamentul norocosilor care se incumeta sa cultive astfel de plante.

Trandafirul desertului se adapteaza usor si florile sale au culoarea rosu, roz si alb. Pentru a-l vedea inflorind trebuie sa aveti grija cu apa, caci acest trandafir nu se impaca bine cu apa. Adenium iubeste razele soarelui, ca orice planta din Africa, si suporta foarte bine temperaturile ridicate. Iarna, aceasta planta trebuie mutata intr-un loc luminos la temperaturi de nu mai putin de 16 grade C. Udarea se face cu moderatie si pamantul este lasat sa se usuce intre udari. Un semn de inec al plantei sunt frunzele care se usuca si cad ori radacinile putrezite.

Citește și:  Tomatele – beneficii pentru sanatate

Solul pe care il folositi cand plantati trandafirul desertului trebuie sa fie unul mixt. Se indica folosirea amestecului de pamant pentru bonsai, o parte nisip si doua parti de pietris. Solul trebuie sa fie bine drenat. Cand este bine ingrijit, acest trandafir ajunge si la doi metri inaltime. La inaltimea de 15 cm veti vedea primele flori. Ghiveciul trebuie schimbat la interval de doi ani.

Inmultirea trandafirului desertului se face prin butasi. Acesta are nevoie de fertilizare primavara si vara si puteti folosi doar ingrasamantul pentru bonsai pentru ca acesta este cel tolerat de planta. Dupa ce planta-mama implineste un an, se pot taia butasi care se lasa la uscat in jur de trei zile, dupa care sunt plantati intr-un melanj de pietris cu nisip. Nici butasii nu trebuie udati prea des pentru a nu fi distrusi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.