Transpiri excesiv, află cum poți tine totul sub control

0
285
Transpiri excesiv, află cum poți tine totul sub control

Hiperhidroza este termenul medical care descrie afectiunea de transpiratie excesiva, o problema  care afecteaza 3% dintre femei si 2% din populatia globului. Printre cauzele ei se numara emotiile puternice, stresul, hipoglicemia, diabetul zaharat, dereglarile hormonale, menopauza, guta, obezitatea, consumul excesiv de alcool si tutun.

Aceasta afectiune poate fi tratata atat medicamentos, cat si prin terapie naturista, utilizandu-se ceaiuri sau decocturi de plante. Este o problema care provoaca numeroase neplaceri, mai ales daca esti o persoana activa care interactioneaza cu multi oameni. Identificarea din timp a acestei probleme reprezinta un prim pas spre vindecare.

Pielea noastra are milioane de glande sudoripare care sunt activate de stres si de conditiile de caldura sa produca transpiratia pentru a regla temperatura corpului si pentru a mentine aceasta temperatura constanta. Prin transpiratie, corpul elimina toxinele, iar acestea in contact cu bacteriile de pe piele se transforma in substante urat mirositoare.

Procesul de transpiratie este normal, dar in cazul simptomului de transpiratie excesiva glandele sudoripare produc o cantitate mai mare de transpiratie, nu numai la nivelul axilelor, ci si la nivelul palmelor, fetei, picioarelor sau la nivelul zonei inghinale. In acest caz, igiena zilnica obisnuita si folosirea antiperspirantelor din comert par sa ramana fara rezultat. Dar printr-o igiena riguroasa si folosirea produselor naturale, aceasta problema poate fi tinuta sub control sau chiar ameliorata. Folosind ceaiuri depurative, se elimina o mare cantitate de toxine, responsabile de mirosul neplacut al transpiratiei si organismul devine mai rezistent.

Mirosul neplacut al transpiratiei este cauzat de bacteriile care se afla pe piele si care se dezvolta in lichidul produs de glandele sudoripare. In cazul celor care sufera de hipersudoratie, dusul zilnic este obligatoriu. Specialistii afirma ca mult mai eficiente in combaterea simptomului de transpiratie excesiva sunt dusurile scotiene, adica alternarea apei reci cu apa calda. Dupa terminarea dusului strergeti-va doar cu prosoape curate si uscate; cele umede favorizeaza dezvoltarea bacteriilor.

Aplicati pe piele produse cu efect antiperspirant, din categoria celor cu protectie indelungata, care contin si particule de pudra. Dar atentie! Folosirea in exces a acestor produse poate cauza alte probleme de sanatate datorita continutului de aluminium, substanta toxica pentru organism. O alternativa sanataosa a antipersiprantului modern este cristalul de alaun, disponibil in magazinele naturiste. Avantajul acestui produs este acela ca poate fi folosit cu succes pe fata, axile sau picioare, avand de fapt mai multe produse in unul singur.

transpiratie excesiva

Chiar daca studiile antropologice arata ca in vremurile preistorice mirosul de transpiratie era un mijloc de atractie intre parteneri, astazi este un lucru deranjant, care provoaca repulsie si respingere. Igiena riguroasa si alimentatia corecta rezolva de multe ori o mare parte din problema. Persoanele care sufera de transpiratie excesiva trebuie sa reduca sau sa elimine consumul de alcool, cafea sau de tutun.

Citește și:  Care sunt cauzele colicilor abdominale și ce metode populare sunt pentru combaterea lor

Se recomanda consumul moderat al alimentelor de origine animala, pline de toxine. Apa joaca un rol important in aceasta ecuatie; cantitate de apa zilnica consumata trebuie sa fie de 2-3 litri. Dieta bogata in fructele si legumele ofera organismului substante sanatoase, vitamine si minerale care nu sunt transformate, ca urmare a procesului de digestie, in toxine.

Hiperhidroza poate fi tratata cu succes cu ajutorul planetelor medicinale, doar ca terapia este de mai lunga durata decat cea cu medicamente alopate. Avantajul acestor tratamente naturiste este acela ca nu exista efecte secundare asupra organismului, mai mult prin consumul produselor naturiste pe langa afectiunea de transpiratie excesiva sunt tratate si alte probleme de sanatate, ca urmare a indicatiilor multiple pe care plantele medicinale le au.

Ceaiul de soc combate cu succes transpiratia si are un puternic efect detoxifiant. Urzica este cunoscuta pentru efectele sale de detoxificare a organismului, ajutand la eliminarea uratilor prin diureza. Se recomanda ceaiul de urzica in obezitate, diabet zaharat, urticarie, guta, furunculoza. Ceaiul de urzica consumat 2-3 cani pe zi reduce transpiratia. Ceaiul din frunze de frasin purifica organismul si imbunatateste tranzitul intestinal.

Infuzia concentrata din 50 de grame de frunze de frasin la un litru de apa combate cu succes transpiratia picioarelor. Planta numita lipicioasa are un puternic efect depurativ, curatand limfa de toxine pe care le elimina prin diureza. Se recomanda 2-3 cani de ceai pe zi. In tratarea afectiunii de transpiratie excesiva un aliat de nadejde este socul. Ceaiul din flori de soc are efect laxativ si depurativ, favorizand eliminarea toxinelor reziduale din organism.

Transpiratia excesiva este o chestiune deranjanta, care de multe ori tradeaza o afectiune mai mult sau mai putin grava, o problema metabolica sau emotionala. Indiferent de cauzele ei, masurile se impun de la primele simptome. Printre solutiile eficiente care merita incercate se numara: fizioterapia, prin bai galvanice, acupunctura, homeopatie, hipnoza sau meditatia, baile locale cu infuzie de salvie sau bicarbonat de sodiu, pudra de talc, solutii cu saruri de aluminiu, acid boric, formol, talc, acid tartric preparate in farmacie si pentru folosirea carora se recomanda consultarea dermatologului.

Un tratament nou pentru combaterea simptomului de transpiratie excesiva este injectarea toxinei botulinice in zonele afectate. Aceasta toxina blocheaza terminatiile nervoase din jurul glandelor sudoripare care nu mai produc transpiratie. Efectul acestui tratament dureaza pana la 6 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.