Zone reflexogene pentru tratamentul endometriozei

0
829
Zone reflexogene pentru tratamentul endometriozei

Endometrioza poate să apară mai ales la femeile aflate în perioada de activitate genitală, cu vârsta cuprinsă între 20-50 de ani, la femeile aflate la menopauză se pune deja problema unei tumori secretate de ovar.

Potrivit părerii medicilor, sub influența unor procese inflamatorii poate avea loc un proces de transformare a celulelor care căptușesc uterul în endometru. În cazuri ușoare se pot folosi tratamente medicale în funcție de evoluția afecțiunii, iar în endometrioza profundă este necesară intervenția chirurgicală. Întotdeauna principiul terapeutic are în vedere dispariția endometriozei.

Terapia progestativelor de sinteză poate duce la atrofierea endometrului. Este vorba despre derivați de progesteron, de testosteron, nosteroizi. De asemenea prin terapia cu danazol, care este un derivat al testosteronului, se poate poate trata endometrioza însă cu riscul de a suporta efecte secundare ale acestui medicament: de crampe, stări de irascibilitate, acnee și acumularea de kg în plus.

Astfel de terapii au dat rezultate în tratamentul endometriozei, au ameliorat mult această afecțiune, sunt recomandate în formele de endometrioză minoră și medie. În cazuri severe trebuie asociate cu intervenția chirurgicală și astfel se ajunge la o vindecare durabilă în mai mult de 50% din cazuri.

La multe persoane se poate obține doar o ameliorare a afecțiunii, totul depinde de evoluția simptomelor ce sunt legate de funcția ovarelor și complicațiile ce pot să apară. Sunt cazuri în care sarcina și apariția menopauzei pot duce la vindecarea spontană.

Reflexologia este o metodă convențională care ajută și ea în astfel de cazuri, mai ales la reducerea simptomelor, din care fac parte: stările de greață, durerile lombare, constipația, hemoragiile menstruale anormale și altele.

Citește și:  Cauzele leucemiei si tratarea ei

Zone reflexogene pentru tratamentul endometriozei

Zone reflexogene

Pentru prevenirea și tratamentul acestei afecțiuni în fază incipientă se lucrează pe punctele reflexe corespunzătoare ovarelor, uterului, colonului ascendent și descendent, glandelor suprarenale și glandei pituitare.

Zona reflexogenă corespunzătoare ovarelor se află pe partea laterală a labei piciorului. Se ține piciorul cu mâna dreaptă și se apasă cu degetul mare de la mâna stângă pe zona situată la jumătatea distanței dintre osul gleznei și spatele călcâiului.

Zona reflexogenă corespunzătoare uterului se găsește în partea mediană a labei piciorului, la jumătatea distanței dintre spatele câlcâiului și osul gleznei.

Zona reflexogenă corespunzătoare colonului ascendent este doar la piciorul drept. Se ține piciorul cu mâna dreaptă și se apasă cu degetul mare de la mâna stângă pe zona laterală dintre călcâi și proeminența tălpii (vezi foto).

Zona reflexogenă corespunzătoare colonului descendent se găsește doar la piciorul stâng, pe talpa acestuia. Se ține piciorul cu mâna stângă și se apasă cu degetul mare de la mâna dreaptă pe zona laterală dintre călcâi și proeminența tălpii (vezi foto).

Zona reflexogenă corespunzătoare glandelor suprarenale se află la trei pași sub proeminența tălpii, din dreptul degetului mare de la picior.

Zona reflexogenă corespunzătoare glandei pituitare se poate găsi la intersecția liniilor imaginare mediane (orizontală și verticală) ce se trasează pe degetul mare de la picior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.