Tratament eficient de reflexologie asupra mâinilor

0
141
Tratament eficient de reflexologie asupra mâinilor

Bucurați-vă de acest tratament excelent de relaxare oriunde, în mașină, în tren, chiar și în pauza de cafea la locul de muncă. Reflexologia mâinii te scapă de stres și îți aduce numeroase beneficii organismului. Prin această metodă terapeutică simplă, naturală, ușor de realizat și sigură, dar și prin convingerea mentală în vindecare poți scăpa de anumite suferințe fizice care îți afectează calitatea vieții.

Prin tehnica de aplicare a presiunii pe anumite puncte reflexe de pe mâni, pe zona plantară, mediană, laterală și dorsală, în punctele care sunt corespunzătoare anumitor părți corporale se poate dobândi o stare de relaxare a organismului și mai ales a sistemului nervos central, de bună dispoziție, de ameliorare a unor simptome și de vindecare a unor afecțiuni. Experiența confortabilă și relaxantă creată este în funcție de nevoile fiecărei persoane în parte, iar tratamentul se face în funcție de nivelul de stres și de nevoile de sănătate.

Înainte de tratament mâinile trebuie spălate cu apă caldă și săpun, iar poziția corpului trebuie să fie confortabilă, fie în picioare sau șezând pe fotoliu, pat ori canapea, sau pe perne pe podea.

Citește și:  Măsuri de prim ajutor în caz de bășici

Prin masarea sau presiunea aplicată asupra punctelor reflexogene se pot ameliora senzațiile de durere ce sunt asociate cu diferite afecțiuni: sindrom de tunel carpian, artrită, umăr sau gât înțepenit, tenosinovită, etc.

Prin această metodă de influență asupra organismului uman se poate renunța la medicamente mai ales dacă dă rezultate. Utilizarea ei reduce nevoia de a mai lua anumite medicamente deoarece simptomele sunt ameliorate natural prin tratamentul terapeutic. În reflexologie se pune accentul pe corespondența dintre punctele reflexe specifice unor zone ale corpului. Puterea de vindecare a mâinilor este extraodinară, poți scăpa de multe suferințe doar prin astfel de tehnici simple fără a mai utiliza medicamente.

Stimularea punctelor reflexe poate restabili echilibrul în organism, poate provoca modificări fiziologice care ajută în grăbirea procesului de vindecare. Această metodă terapeutică de relaxare este calmantă, are efect antistres, are acțiune pozitivă asupra diferitelor organe și sisteme ale corpului, poate ajuta în prevenirea unor boli și în tratamentul afecțiunilor somatice și neurologice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.