Tratamente naturiste pentru colesterol

0
62
Tratamente naturiste pentru colesterol

Nivelul crescut de colesterol este unul dintre cei mai importanți factori de risc cardiovascular ai secolului XXI. Stilul de viață caracterizat prin sedentarism, alimentație deficitară și stres contribuie la creșterea nivelului de colesterol.

Corpul are nevoie de colesterol pentru a funcționa bine. Dar dacă nivelul de colesterol este ridicat, acesta se poate lipi de pereții arterelor, îngustându-le sau chiar blocându-le. Acest lucru expune organismul la risc de boală coronariană și alte afecțiuni cardiace.

Dacă ați decis că este momentul să puneți capăt problemelor cu colesterolul, cel mai bun tratament începe cu o schimbare radicală a stilului de viață, urmând o dietă echilibrată și făcând exerciții în mod regulat. Multe studii arată că există o relație directă între procentul de grăsimi saturate din alimente și riscul cardiovascular crescut. În acest sens, dieta este cel mai bun instrument de prevenire și tratare a bolilor de inimă. Pentru a evita hipercolesterolemia sau pentru a reduce nivelul colesterolului din sânge, trebuie urmată o dietă echilibrată, săracă în grăsimi saturate și colesterol. Însă, atunci când dieta nu este suficientă pentru a controla nivelul crescut al colesterolului, poate fi timpul să apelați la plante și suplimente naturale care sunt eficiente în reducerea colesterolului, întotdeauna sub îndrumarea unui specialist.

Colesterolul este o grăsime necesară pentru formarea hormonilor precum estrogenul și cortizolul sau pentru buna funcționare a sistemului nervos. Fără acesta, organismul nu ar putea sintetiza vitamina D și este, de asemenea, componenta principală a bilei. Cu toate acestea, atunci când nivelurile sunt ridicate, acesta constituie un factor major de risc cardiovascular. Un supliment natural complex, cu efecte dovedite științific asupra aparatului cardio-vascular și a metabolismului energetic este Fitocardin Forte. Formula combină inovator surse naturale de Magneziu (apă de mare), grupul de vitamine B (Drojdia-de-bere) și extracte din plante bine asociate produsului. Astfel, Fitocardin Forte vine în întâmpinarea celor care nu își doresc vitamine sau minerale de sinteză și care le apreciază pe cele naturale ca fiind mai eficiente datorită asimilării superioare. Acest produs conține 3 dintre cele mai cunoscute extracte naturale (Extractul de Talpa Gâștei, Extractul de Păducel, Extractul de Roiniță) folosite ca tonice cardiace, împotriva aritmiilor cardiace, având o concentrație în substanțe active de 10 ori mai ridicată decât planta obișnuită. Acest produs natural este recomandat persoanelor pentru menținerea sănătății mușchiului cardiac, persoanelor care prezintă contracții neregulate ale inimii și nu în ultimul rând pentru normalizarea tensiunii arteriale.

Citește și:  Cancerul pulmonar - Boala fumatorilor

Cauzele creșterii nivelului de colesterol pot fi mai multe: obiceiuri alimentare proaste, o viață sedentară, boli hormonale sau de rinichi, un organism care produce prea mult colesterol. Dar oricare ar fi declanșatorul, un tratament naturist pentru colesterol poate ajuta la controlul acestuia.

Există o serie de remedii pe bază de plante care pot ajuta la scăderea nivelului ridicat de colesterol. Anghinarele, spre exemplu, sunt un mare aliat pentru a reduce colesterolul deoarece încetinește formarea sa în ficat și facilitează eliminarea acestuia prin bilă. Ceaiul verde, de asemenea, datorită efectelor antioxidante, reduce oxidarea colesterolului și protejează arterele. Acest tip de ceai este și un bun diuretic și poate ajuta la combaterea obezității.

Surse:

(ADVERTORIAL)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.