Tromboflebita – recomandări și remedii naturiste pentru tratament

0
595
Tromboflebita

Când se inflamează o venă se spune că ai flebită, iar dacă se formează și un cheag de sânge în venă este cazul unei afecțiuni numite tromboflebită. Aceasta poate fi mai mult sau mai puțin gravă, superficială sau profundă.

Când este afectată o venă subcutanată este o formă de tromboflebită superficială. Această venă fiind aproape de suprafața pielii poate fi observată cu ochiul liber, este roșiatică, poate fi inflamată și astfel zona respectivă este sensibilă și chiar dureroasă. Această afecțiune apare din cauza administrării unor medicamente, datorită lipsei exercițiilor fizice, datorită unor infecții, lovituri, obezității, fumatului excesiv sau statului mult în picioare.

Tromboflebita

Dacă este afectată o venă intermusculară este o formă de tromboflebită profundă. În acest caz venele sunt mai mari și localizarea lor este profundă ceea ce face ca afecțiunea să fie mai gravă. Apare durerea, umflarea piciorului, învinețirea țesuturilor și senzația de căldură. Pentru amelioarea acestor simptome este indicat să se stea în repaus la pat, cu piciorul ridicat.

Tromboflebita netratată poate duce la insuficiență venoasă cronică din cauza restricționării circulației sângelui prin vene. Se poate produce umflarea piciorului, apariția pigmentării intense, a dermatitei și ulcerației acestuia. Dacă un astfel de cheag ajunge să blocheze circulația sângelui spre inimă se poate produce atac de cord. Dacă va bloca circulația sângelui spre creier poate declanșa un accident vascular cerebral.

Citește și:  Diabet zaharat de tip 1 (insulino-dependent)

Recomandări și remedii naturiste pentru tratamentul tromboflebitei:

Pentru protejarea inimii și îmbunătățirea circulației sângelui se recomandă coenzima Q10. Un bun dilatator al vaselor de sânge este L-histidina.

Pentru subțierea sângelui este bun magneziul și calciul. De asemenea usturoiul ajută la subțierea sângelui și îmbunătățirea circulației sangvine.

Pentru protejarea vaselor de sânge și a creierului de acumulările de grăsime se recomandă Acetil-L-carnitina.

Pentru reducerea formării cheagurilor de sânge se poate folosi uleiul din semințe de in. Acesta are acizi grași esențiali care mențin sănătatea venelor și arterelor, buna funcționare a sistemului cardiovascular și a celulelor.

Lecitina intensifică circulația sângelui, crește capacitatea de învățare și memorare. Vitamina E subțiază sângele, combate lipirea trombocitelor. Zincul stimulează sistemul imunitar al organismului, menține concentrația de vitamina E în corp. Vitamina C este bună pentru circulația sângelui, scade riscul de coagulare a acestuia.

Pentru o mai bună oxigenare a sângelui se pot folosi plantele medicinale antioxidante: zmeura, coada-șoricelului, rozmarinul, lucerna. Piperul îmbunătățește circulația sangvină, scade tensiunea arterială, subțiază sângele. Un puternic antioxidant este Ginkgo biloba care stimulează circulația sângelui și activitatea creierului. Extractul de gențiană fără alcool poate fi utilizat pentru tratamentul ulcerațiilor locale de la picioare, produse de tromboflebită. Complexul de vitamine B grăbește vindecarea, consolidează sistemul imunitar și ajută funcțiile organismului.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.