Tu știi ce rol are părul din nas? Iată câteva aspecte pe care nu le știai

0
2440
Tu știi ce rol are părul din nas Iată câteva aspecte pe care nu le știai

Părul din nas este responsabil de sănătatea oamenilor deoarece îndeplinește rol de ,,filtru˝ pentru aerul inspirat împotriva agenților patogeni nocivi. Dintre aceștia fac parte sporii, ciupercile, germenii, bacteriile, particulele solide de nisip, praf ce sunt conținute în aerul inspirat atât de poluat. Firele de păr apar în cele două nări ale nasului și sunt destul de lungi, încât pot deranja pentru că sunt prea eveidente și se pot observa.

Femeile și bărbații găsesc inestetic părul din nas și au tendința de a smulge firele de păr ceea ce nu este tocmai indicat, ele trebuind doar tăiate, pentru a fi scurtate, dar nu eliminate total. Persoanele care aleg varianta de a elimina total părul din nas sunt predispuse la alergii, la infecții respiratorii, la boli ale căilor respiratorii cum este de exemplu sinuzita.

Aerul inhalat este poluat, conține particule de nisip, praf și de alt tip, care ne pot afecta sănătatea. Firele de păr din nas au rolul de a opri aceste particule și astfel de a reduce riscul mare de deteriorare a stării de sănătate. În acest fel, aerul ce ajunge la plămâni este parțial încălzit, umidificat și purificat de agenții patogeni din mediul înconjurător care pot pătrunde pe calea aerului în organism.

Firele de păr sunt utile pentru nas, sunt un filtru pentru aerul pe care il respirăm. Lungimea lor este variabilă de la o persoană la alta, sunt îndreptate spre exterior, în direcția nării și au același rol la toate persoanele.

par in nas

Funcția lor este importantă pentru sănătatea organismului, constă în acțiunea de a filtra aerul care apoi traversează tractul respirator. În plus în timp ce aerul trece prin căile nazale, părul și mucusul mucoasei nazale pot produce umiditate și căldură, care sunt importante pentru restrul tractului respirator, aerul ajungând în laringe și apoi în plămâni.

Citește și:  Coafuri simple și elegante pentru petreceri în stilul Great Gatsby

Părul din nas nu lasă să pătrundă mici corpuri străine în căile nazale, iar în acest sens ne referim la insecte mici, particule de murdărie, nisip, praf, etc. Astfel de particule dacă ajung în tractul respirator și la plămâni, pot deteriora aceste organe. La bărbat firele de păr din nas sunt mai lungi decât la femeie.

Un rol important al părului din nas este că oprește toxinele, virușii, bateriile atunci când respirăm. Funcția de apărare pe care o îndeplinesc firele de păr este foarte importantă pentru sănătatea organismului. Aceasta este completată de ciliii mucoasei nazale care oprește și ea mare parte din particulele de praf, le reține într-un ghem de mucus pe care apoi il putem elimina prin suflarea nasului.

Unele persoane elimină aceste secreții nazale prin suflarea nasului dimineața, sau spălarea cu apă, iar altele le înghit și astfel ele ajung în stomac unde sunt distruse de către acizii din sucul gastric. În stomac are loc distrugerea în mare parte a toxinelor bacteriene sub acțiunea acidului clorhidric.

Specialiștii în domeniul medical nu recomandă smulgerea firelor de păr din nas deoarece acest lucru poate duce la creșterea riscului de infecții și alergii. Smulgerea in sine a firelor poate duce la apariția infecției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.