Afla beneficiile uleiului de jojoba pentru sanatatea tenului si a parului

0
63
Ulei de Jojoba

Uleiul de jojoba este luat din semintele plantei cu acelasi nume. Acest ulei apare sub forma de ceara lichida. Ea se obtine prin combinarea cu niste alune provenite din seminte speciale, care se gasesc doar in unele parti din Mexic, SUA si Tibet. Acest ulei a fost gasit pentru prima data in piramidele antice.

Jojoba

Prima consemnare a lui s-a produs prin anii 1600, in California. Se pare ca indienii din aceasta zona il foloseau pentru efectele sale benefice asupra pielii. Totodata el mai este supranumit si “aurul desertului”.

Deoarece este incolor si inspid, uleiul de jojoba este foarte des utilizat ca element de infrumusetare. De asemenea, pretul de achizitionare este scazut si este foarte rentabil.

Sa vorbim putin despre calitatile acestui ulei. El se prezinta ca un excelent produs pentru demachiere. De asemenea, este utilizat si pentru stergerea tenului de fond sau a buzelor de ruj. Pentru asta se foloseste servetelul umed. Pe langa acestea, uleiul de jojoba hidrateaza excelent pielea, care-l accepta foarte repede si nu cauzeaza aparitia alergiilor. In unele locuri, este utilizat si ca balsam capilar sau ca gel de dus.

Principalele proprietati ale uleiului de jojoba:

  • Inlatura probabilitatea ca epiderma celulara sa se deshidrateze.
  • Hraneste tenul foarte bine, ajungand in profunzimea acestuia.
  • Este benefic si pentru tenurile mai grase, pentru ca ajuta la producerea sebumului.
  • Calmeaza si cicatrizeaza.
  • Este extrem de bun pentru tenul iritat si cu o sensibilitate ridicata.
  • Functioneaza pentru indepartarea efectelor de imbatranire a pielii. 
  • De asemenea, pastreaza pielea tanara si frumoasa.
  • Ajuta pielea sa-si revina in cazul in care ea devine flasca.
  • Poate fi folosit pe aproape toate tipurile de piele.

Recomandari speciale pentru utilizarea acestui ulei:

  • Extrem de bun si pentru tenurile mixte.
  • Ajuta la refacerea tenului cu riduri.
  • Este perfect daca vreti sa-l utilizati ca demachiant, pentru ca are unele proprietati care ofera protectie pielii.
  • Functioneaza ca o substana care ajuta la revenirea parului mai gras.
  • Reda vitalitatea parului, uscat, casant, revitalizat.
  • Este extrem de bun si ca metoda de a preveni caderea parului.
  • Este special recomandat copiilor sub 3 ani.

Cum se utilizeaza uleiul de jojoba?

  • Uleiul de jojoba
    Uleiul de jojoba

    Se poate folosi punand o cantitate mica de ulei in crema pe care o folositi pentru ten si maini.

  • Este utilizat si in realizarea cosmeticilior biologice, precum cremele pentru tenul mai gras.
  • Se foloseste si in produsele pentru infrumusetare, alaturi de cateva uleiuri speciale.
  • Poate fi folosit si pentru masaj.
  • Se poate utiliza si dupa epilare, avand un efect calmant si protector.
  • Este uzitat si ca masca de fata sau de par, alaturi de alte uleiuri; se spune ca poate reda aspectului pielii dumneavoastra mai multa prospetime si vigoare.
  • Se utilizeaza si pentru parul care prezinta fire rupte sau pur si simplu deteriorate.
  • Se foloseste si pentru tratamentul impotriva caderii parului, alaturi de alte uleiuri pe baza de fructe sau alte plante.
  • In plus, uleiul de jojoba are un efect benefic si in cazul problemelor articulare, dar si al infectiilor de tipul acneei sau al simplelor cosuri.

Tratament pentru par cu ulei de jojoba:

Aceste proceduri dureaza aproximativ o ora si jumatate si se fac la temperaturi ridicate, asa ca ar trebui sa fiti pregatiti. Iata ceea ce trebuie sa faceti:

1. Se ia o parte din uleiul de jojoba pe care il aveti si se asaza intr-un recipient in care se afla apa ce da in clocot. Dupa aceea, il puneti intr-un cuptor pentru a-l pastra cald.

2. Folositi buricele degetelor ca sa puneti uleiul pe varfurile parului. Aveti grija totusi sa nu va atingeti pielea capului, pentru ca va puteti frige.

3. Cand ati terminat procedura, legati podoaba capilara cu orice instrument de prins parul aveti la indemana, dupa care acoperiti-o cu un material pe baza de plastic.

4. Tineti parul infasurat intr-un prosop o ora. Alternativ, puteti utiliza si un uscator de par, insa nu este de preferat sa faceti acest lucru. Cand ora a trecut, descoperiti-va parul. Umeziti-l putin inainte de a-l spala.

6. Dupa aceea, spalati-va cu sampon, clatiti-va si la sfarsit legati din nou parul.

7. Cand v-ati uscat bine, puteti scoate pentru ultima data legatura de la par. Efectele utilizarii acestei proceduri vor fi vizibile dupa cel putin opt aplicari. Veti avea un par mai sanatos, mai frumos, mai plin de vitalitate si energie si cu mult mai putine probleme ca inainte. Multa bafta!

Citește și:  Cele mai eficiente exerciții pentru sănătate, frumusețe și corectarea posturii corpului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.