Uleiul de nucă de cocos face minuni pentru piele și păr

0
170

Uleiul de nucă de cocos este un produs excelent pentru piele și păr. Frumoasa Miranda Kerr este încântată de acest produs natural și a spus deja că nu trece o zi fără să-l folosească.

Miranda Kerr
Miranda Kerr

Desigur nu este vorba despre orice fel de ulei de nucă de cocos. Trebuie să știi ce să alegi, și anume un produs eficient pentru piele, care este natural 100% – uleiul de nucă de cocos presat la rece sau extravirgin.

Ulei de nucă de cocos natural 100%, Foto: livingwithmorgellons.files.wordpress.com
Ulei de nucă de cocos natural 100%, Foto: livingwithmorgellons.files.wordpress.com

Beneficiile uleiului de nucă de cocos pentru piele și păr:

Efectul acestui ulei asupra pielii este foarte bun deoarece conține acizi grași ce sunt o sursă de energie și au efect de stimulare asupra organismului, dar și alte ingrediente care regenerează țesuturile, aduc beneficii nutriționale și au proprietăți antibacteriene, calmante pentru tegument. În plus, după aplicare, uleiul de nucă de cocos natural nu lasă pielea lipicioasă deoarece se absoarbe imediat și este foarte hidratant. Dacă ai tenul uscat și ridat poți folosi cu încredere acest produs deoarece te scapă de aceste probleme inestetice și îți oferă o hidratare foarte bună pentru piele.

Uleiul de nucă de cocos are proprietăți antivirale și antifungice
Uleiul de nucă de cocos are proprietăți antivirale și antifungice

Dacă suferi de acnee, psoriazis, eczeme trebuie să faci un tratament cu ulei de nucă de cocos pentru că ajută în vindecarea acestor afecțiuni dermatologice. Având în vedere proprietățile calmante și antimicrobiene ale uleiului de nucă de cocos, nu ne mai mirăm că este folosit în numeroase produse cosmetice de îngrijire a pielii. În plus, mirosul de nucă de cocos care rămâne pe piele este atât de plăcut!

Uleiul de nucă de cocos este perfect pentru masaj, ajută la regenrarea pielii
Uleiul de nucă de cocos este perfect pentru masaj, ajută la regenerarea pielii

Uleiul de nucă de cocos protejează pielea de soare deoarece are factor de protecție SPF 2. Este un ulei natural, hrănește și hidratează pielea, are acțiune antibacteriană și antimicrobiană. Cele mai bune uleiuri naturale cu protecție solară sunt: uleiul din semințe de morcov care are SPF 40, uleiul din semințe de zmeură care are SPF 30, uleiul din germeni de grâu care are SPF 20 și uleiul de avocado care are SPF 15.

Uleiul de nucă de cocos se poate adăuga în săpun lichid sau în gelul de duș, Foto: bloggerbargains.blogspot.com
Uleiul de nucă de cocos se poate adăuga în săpunul lichid sau în gelul de duș, Foto: bloggerbargains.blogspot.com

Uleiul de nucă de cocos este bun și pentru creșterea genelor. Se aplică cu ajutorul unei periuțe de rimel pe gene înainte de culcare și se lasă să acționeze toată noaptea. La fel se poate aplica și pe sprâncene, efectul se observă în 2-3 săptămâni.

Uleiul de nucă de cocos combate căderea părului. Se aplică la rădăcina firelor de păr
Uleiul de nucă de cocos combate mătreața și căderea părului. Se aplică la rădăcina firelor de păr.

Uleiul de nucă de cocos este recomandat și pentru păr, se aplică cu ajutorul degetelor la rădăcina părului. Se lasă să acționeze jumătate de oră, apoi se spală părul cu șampon și se clătește cu apă caldă. În prezent există o varietate de produse cosmetice care conțin și ulei de nucă de cocos deoarece are proprietăți nutritive, de întinerire a pielii și de regenerare a părului. Cei care au părul uscat, friabil, sau suferă de apariția mătreții și de căderea părului, pot face tratament cu uleiul de nucă de cocos pentru că ajută în prevenirea deteriorării părului. Prin proprietățile de regenerare, nutritive, hidratante, uleiul de nucă de cocos face părul mătăsos, strălucitor, sănătos, restabilește structura firelor de păr, previne problemele create de factorii termici, mecanici, din mediul înconjurător.

loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ