Uleiul si untul de migdale – Secretul natural al tineretii si stralucirii pielii tale

0
226
Uleiul si untul de migdale - Secretul natural al tineretii si stralucirii pielii tale

Untul de migdale si uleiul de migdale sunt doua produse 100% naturale care se obtin prin metoda de presare la rece a semintelor de migdale. Daca se folosesc doua tipuri de migdale, amare si dulci, se obtine un ulei de migdale fara miros, usor galbui, limpede si cu gust placut. Daca se utilizeaza doar migdale dulci, se fabrica prin presarea la rece a semintelor urmate de un proces de filtrare un produs natural foarte bun – untul de migdale.

Ambele preparate sunt foarte bune pentru ingrijirea pielii si a parului, sunt utilizate in scop cosmetic.

Uleiul de migdale

Uleiul de migdale contine vitamine (A, E, F), fitosteroli, amygdalin sau vitamina B17, trioleina, si alte substante. Acest produs natural este foarte bun pentru piele din foarte multe puncte de vedere. Ajuta la regenerarea celulelor, la mentinerea echilibrului de apa si lipide din piele, o protejeaza de factorii externi (radiatii ultraviolete) si o intinereste.

Uleiul de migdale este extraordinar pentru masaj, pentru ca hraneste tesuturile pielii, ofera rezistenta tegumentelor, combate celulita. Daca se foloseste in zona ochilor, se previne aparitia ridurilor si eventualele inflamatii sau iritatii care pot sa apara in zonele sensibile ale fetei.

Uleiul de migdale hidrateaza pielea, o intinereste, ii micsoreaza porii dilatati, normalizeaza activitatea glandelor sebacee, o face sa para mai fina, mai catifelata si mai tanara, datorita faptului ca este o sursa importanta de vitamina A si F. Prin continutul mare de vitamina E imbunatateste aspectul pielii, o tonifica, o protejeaza impotriva radiatiilor ultraviolete, incetineste procesul de imbatranire al acesteia.

Uleiul de migdale este recomandat pentru orice tip de ten, ajuta la imbunatatirea aspectului fetei, o face mai fina si mai stralucitoare. Se poate aplica si pe fata dar si pe gat, iar surplusul se indeparteaza cu ajutorul unui servetel fin de hartie.

Pentru par, efectele uleiului de migdale sunt de asemenea foarte bune. Printr-un tratament simplu si o aplicare usoara a 5-6 picaturi de ulei de migdale si masarea scalpului se stimuleaza cresterea parului si se combate caderea acestuia. Parul devine mai rezistent, mai stralucitor, uleiul de migdale ajuta la hranirea acestuia si sustinerea sanatatii lui.

Consumul de ulei de migdale ajuta in tratamentul afectiunilor sistemului digestiv, in reducerea colesterolului, cresterea performantelor intelectuale, combaterea insomniei, calmarea durerilor musculare, mentinerea sanatatii sistemului nervos si a creierului, normalizarea tensiunii arteriate si consolidarea sistemului imunitar.

unt de migdale

Untul de migdale

Este un produs emolient, hranitor, antioxidant care ajuta la protejarea pielii si imbunatatirea structurii acesteia. Contine tocoferoli, acid oleic, substante nesaponificabile si in general substante bune antioxidante. Poate fi utilizat pentru orice tip de piele, dar este recomandat mai ales pentru pielea sensibila si uscata.

Citește și:  Microbionul intestinal – Ce factori distrug sănătatea intestinală?

Cei care au vergeturi pot folosi cu incredere unt de migdale deoarece acesta ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui si cresterea rezistentei tegumentelor. De asemenea untul de migdale hraneste pielea si poate fi utilizat in scop preventiv, pentru a combate formarea vergeturilor. Pentru cei care doresc sa achizitioneze un produs cosmetic foarte bun, pot alege: unt de migdale (produs organic realizat de Trio Verde si care se poate cumpara si online).

Efectul antioxidant al untului de migdale si de prevenire a imbatranirii pielii este cel mai important. Acest produs natural actioneaza impotriva ridurilor, previne aparitia lor, imbunatateste aspectul pielii, o face mai fina, catifelata si stralucitoare.

In gastronomie, untul de migdale se poate prepara si acasa si poate fi utilizat la prajituri. Daca se amesteca cu iaurt se obtine iaurt cu unt de migdale, un preparat delicios. In amestec cu putin lapte rezulta shake cu lapte.

Iar daca se doreste ceva dulce, se poate unge unt de migale pe o felie de paine prajita cu putina miere de albine, in loc de dulceata sau gem. Migdalele sunt fructe ce contin multe lipide, grasimi mononesaturate, care ajuta la reducerea colesterolului rau. Ele au multe vitamine dar si minerale (mai ales magneziu, mangan, calciu, fosfor si cupru).

Mod de preparare acasa: se iau 300 g migdale fara pielita, se prajesc la cuptor timp de 6-7 minute la temperatura de 180 grade. Desigur temperatura de prajire a migdalelor o puteti stabili dupa cum doriti sa fie gustul lor, pentru aceasta trebuie sa experimentati gustul lor la diferite momente de prajire, mai putin sau mai intens.

Dupa prajire, migdalele trebuie maruntite cu un mixter, ceea ce va face ca prin acest proces sa se obtina un fel de faina de migdale care se va lipi de peretii mixterului. Nu este nevoie sa puneti apa sau ulei de migdale, deoarece semintele de migdale sunt destul de uleioase, acest lucru se va vedea deja dupa 8 minute de maruntire la mixter.

Daca doriti un gust mai sarat al untului de migdale puteti adauga un varf de cutit de sare, insa daca va place sa fie dulce, se poate pune putin zahar pudra sau pentru un plus de aroma, un strop de vanilie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.